Recomandări Înapoi

În direct, concert de Crăciun al Corului Preludiu

Publicat: marți, 17 Decembrie 2013 , ora 8.54
Tradiționalul concert de Crăciun al Corului Preludiu are loc anul acesta luni, 23 decembrie 2013, la Ateneul Român, începând cu ora 19,00. Și pentru că vorbim de un eveniment dedicat Crăciunului, un cadou din partea Radio România Muzical: puteți asculta colindele tradiționale pe frecvențele postului nostru sau online pe site-ul www.romania-muzical.ro în transmisiune directă. Prezintă Laura Mânzat.

Invitația la concert ne este făcută chiar de dirijorul ansamblului - Voicu Enăchescu:

Ce surprize pregătiți publicului bucureștean?

Surprize e prea mult spus. Concertul în sine aș vrea să cred că e o surpriză pentru public, pentru că e vorba de cântece de Crăciun din repertoriul internațional și colinde românești. Primul concert va fi la Catedrala Sf. Iosif, unde pentru al cicilea an suntem invitați de Fundația pentru Dezvoltarea Popoarelor la un concert de binefacere - e vorba de copii aflați în situații speciale, pentru care se strâng fonduri la Catedrala Sf. Iosif. Concertul nostru va începe la ora 19,30 și va cuprinde o bună parte dintre lucrările pe care le vom cânta luni, 23 decembrie, la Ateneul Român.

Luni, 23 decembrie, la ora 19,00, la Ateneul Român este tradiționalul concert de Crăciun al Corului Preludiu și sperăm ca, așa cum s-a întâmplau în fiecare an, iubitorii acestui gen și nu numai să fie prezenți în sala Ateneului.


Legat de concertul din 23 decembrie, aș fi vrut să adresați o invitație ascultătorilor noștri, pentru că acest concert va fi în transmisiune directă la Radio România Muzical.

Asta este un lucru foarte bun și care ne și onorează și aș îndrăzni să invit pe amatorii de muzică corală în special, dar și pe cei care în preajma sărbătorilor Crăciunului simt nevoia să asculte cântece de Crăciun și colinde românești, îi invit pe toți amatorii să vină la concertul din 23 decembrie. Probabil că vom oferi publicului și câteva surprize.


Profit de perioada în care ne aflăm… Care ar fi momentele importante ale corului în 2013 și ce pregătiți pentru 2014?

Au fost mai multe momente importante; o serie de concerte - consistentă - pe care le-am prezentat în țară, în fața publicului iubitor de muzică corală și mai cu seamă în festivalurile corale naționale și internaționale organizate de Asociația Națională Corală. Aș aminti prezența noastră la Festivalul Chiriac din vară, de la Pitești, la Festivalul Pastorala de la Focșani, la Festivalul Liviu Gorlan de la Baia Mare, la Festivalul Ioan D. Kirescu de la Cernavodă - unde am prezentat chiar în luna noiembrie un concert de muzică religioasă ortodoxă în exclusivitate.

Pentru anul care vine, deja ne pregătim pentru câteva concerte cu prilejul aniversării zilei de naștere a poetului național. În 15 ianuarie va fi un concert la Centrul național de artă "Tinerimea română". Ca și la Ateneu, vom beneficia de colaborarea cu doi cunoscuți actori - Eusebiu Ștefănescu și Adrian Păduraru. Apoi, desfășurarea activității noastre este legată și de câteva deplasări în străinătate, la un festival internațional grandios la Vilnius, apoi în Grecia - în vara viitoare și, mai departe, văzând și făcând.


Lucian Haralambie