Actualitatea internațională Înapoi

În desfășurare - Semifinala Concursului 'Regina Elisabetha' de la Bruxelles

Publicat: miercuri, 17 Mai 2017 , ora 16.46

Între 15 și 20 mai 2017 are loc semifinala Concursului Internațional "Regina Elisabeta" de la Bruxelles, care este destinată pentru prima oară violonceliștilor. Evoluează 24 de tineri instrumentiști care, pe scena Studioului 4 al complexului Flagey trebuie să susțină un recital cu durata de aproximativ 40 de minute, dar și să interpreteze ca soliști un concert de Haydn sau Boccherini, cu participarea Orchestrei Regale Valone de Cameră dirijate de Frank Braley.

România nu este reprezentată la această ediție inaugurală din seria celor rezervate violoncelului. Țara care are cea mai bună expunere este Franța - cu 5 muzicieni în concurs - urmată de Germania, Japonia și Coreea de Sud - cu câte 3. Semifinala este transmisă live online pe site-ul competiției, între orele 16,00 și 21,00 - ora României.

Juriul, prezidat de Arie von Lysebeth, îi mai reunește pe Gautier Capuçon, Marta Casals Istomin, David Geringas, Natalia Gutman, Marie Hallynck, Frans Helmerson, Mischa Maisky, Antonio Meneses, Truls Mørk și Jian Wang, între alții.

În 2018, Concursul Internațional "Regina Elisabetha" va fi unul de canto.

Ștefan Costache