Cronici Înapoi

În anul centenar, Concertul Regal continuă tradiția susținerii tinerilor artiști români

Publicat: vineri, 26 Octombrie 2018 , ora 12.53

Joi, pe 25 octombrie 2018, Fundația Principesa Margareta a României a organizat a unsprezecea ediție a Concertului Regal Caritabil, un eveniment dedicat strângerii de fonduri pentru susținerea tinerilor artiști români. În fiecare an, seara de gală a avut loc pe 25 octombrie, în ziua de naștere a Regelui Mihai I al României, fondator al Fundației alături de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române.

Concertul Regal s-a desfășurat la Ateneul Român în prezența Familiei Regale a României și a reunit membri ai Corpului Diplomatic, personalități ale culturii române, reprezentanți ai societății civile, parteneri, sponsori și susținători ai programului național Tinere Talente.

Ieri seară, violonista Anna Țifu, pianistul Mihai Diaconescu și Camerata Regală dirijată de

Constantin Adrian Grigore au entuziasmat publicul cu interpretarea unor creații consacrate ale compozitorilor români, precum "Balada" lui Ciprian Porumbescu și "Moment Muzical" de Nicolae Kirculescu. Premiați pentru excelență la prestigioase concursuri internaționale, tinerii muzicieni au dedicat seara de gală programului Tinere Talente, iar repertoriul muzical abordat a celebrat 100 de ani de la Marea Unire.

Evenimentul a inclus difuzarea unui scurt film documentar intitulat "Din dragoste pentru România", produs în colaborare cu Televiziunea Română, prin emisiunea Ora Regelui.

Materialul a ilustrat contribuția istorică a Familiei Regale a României la cultură și artă precum și modul în care Fundația Principesa Margareta a României continuă astăzi tradiția de a susține și promova talentul românesc.

În continuarea acestei tradiții, Fundația Principesa Margareta a României sprijină tinerii talentați ai României prin burse, mentorat și promovare. Programul național Tinere Talente, se derulează la nivel național de peste zece ani și asigură valorificarea unor talente reale, care altfel ar fi pierdute pentru muzica și arta mondială. Tinere Talente este astăzi recunoscut ca cel mai bun program de artă și cultură din România, reprezentând o rampă de lansare pentru mulți tineri talentați, care au devenit valoroși ambasadori culturali ai României.

Fondurile provenite din vânzarea de bilete și sponsorizări la Concertul Regal vor dezvolta în continuare programul național Tinere Talente.