ACUM:
17.00
Perpetuum mobile
Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Agenda de concert Înapoi

În Ajunul Anului Nou, The Light Cinema și Cinema Stage vă invită la un eveniment extraordinar

Publicat: luni, 29 Decembrie 2014 , ora 10.19

GALA LIVE de la BERLIN, transmisie în direct prin satelit (LIVE HD), 31 decembrie 2014, ora:18:30

Berliner Philharmoniker | Sir Simon Rattle | Menahem Pressler

Timp de mai bine de o jumătate de secol, pianistul Menahem Pressler a făcut istorie cu înregistrările și interpretarea sa din cadrul Beaux Arts Trio, fondată chiar de către Menahem Pressler în 1955. Pressler s-a născut în Magdeburg în 1923 însă în 1939 a emigrat împreună cu familia sa în Palestina, refugiindu-se astfel de regimul național-socialist.

A debutat alături de Berliner Philharmoniker în ianuarie 2014 cu Concertul pentru pian în Sol major, K. 453 de Wolfgang Amadeus Mozart. Publicul l-a ovaționat pe Pressler în picioare; presa a descris interpretarea sa că o adevărată "bucurie măiastră a muzicalității și a tonului său unic, atât de complet și familiar în același timp". Pentru apariția să în Sala de Concerte a Filarmonicii Berlin de Anul Nou, Pressler a selectat din nou Mozart: Concertul pentru pian în La major, K. 488. Acesta a fost compus de Mozart în timpul primilor ani la Viena și reprezintă una dintre contribuțiile sale cele mai frumoase.

Concertul de Gală de Anul Nou se deschide cu Sir Simon Rattle dirijând muzică de Jean-Philippe Rameau: o suită de piese instrumentale ale piesei de operă-balet Les Îndes galantes care aduce pe scenă muzica barocă franceză în cele mai bune momente ale sale.

După pauză, muzicienii se pregătesc să intre în noul an plini de viață, pe corzi slave: o suită orchestrală din fermecătoarea operă folk a lui Zoltan Kodaly Hary Janos, precum și o selecție ale popularelor Slavonic Dances de Antonin Dvorak.

Vă așteptăm cu drag la The Light Cinema în Ajunul Anului Nou, la Concertul de Gală de la Berlin 2014 LIVE HD.


Durata: 95 min Miercuri, 31 decembrie 2014, ora 18:30

Biletele se pot rezerva/achiziționa de la casele de bilete sau ONLINE:

www.lightcinemas.ro

Tarif: 55 lei/pers

Parteneri media: Radio România Muzical, Casa Schiller - Casă minorității germane din București, Școală de Muzică Boem Club, Bucureșteni.ro și RoPortal.