Agenda de concert Înapoi

În 2018 a câștigat Festivalul de Pian de la New York: pianistul Florian Mitrea în concert 100% Beethoven la Sala Radio!

Publicat: luni, 18 Martie 2019 , ora 11.52

Un eveniment dedicat 100% "titanului" BEETHOVEN, pianistul multipremiat internațional FLORIAN MITREA - care în 2018 a câștigat Festivalul Internațional de Pian de la New York, ceea ce a dus la debutul său în celebra sală de concerte Carnegie Hall - și dirijorul LADISLAU HORVATH - concertmaestru al orchestrei italiene Maggio Musicale Fiorentino, sunt "ingredientele" unei seri muzicale de neratat! În interpretarea ORCHESTREI NAȚIONALE RADIO veți asculta două compoziții semnate de Beethoven: Concertul nr. 1 în do major pentru pian și orchestră și Simfonia a V-a (cunoscută și ca Simfonia Destinului).

Muzician cu o bogată carieră internațională, Ladislau Horvath colaborează de peste 25 de ani cu marele dirijor Zubin Mehta, în cadrul apreciatei orchestre italiene din Florența: Maggio Musicale Fiorentino. În anul 2006 a fost numit și dirijor principal și concert-maestru al Orchestrei "I SOLISTI FIORENTINI" (creată de cunoscutul dirijor italian Riccardo MUTI), cu care a susținut numeroase concerte.

Descris de Martha Argerich ca fiind 'un tânăr pianist extraordinar', Florian Mitrea este câștigătorul Concursului de Pian al Royal Overseas League (Londra), și este totodată dublu-laureat la Concursurile Internaționale de Pian de la Glasgow - 2017, Saint Priest - 2017, Hamamatsu - 2015 și München ARD - 2014. Lista de distincții continuă cu premii la Harbin în China în 2018, Manchester și Verona în 2016. Florian Mitrea a susținut concerte și recitaluri în săli precum: Studiourile Radiodifuziunii Bavareze din München, Rokoko-Saal din Bayreuth, Stadtcasino din Basel, Bunka Kaikan din Tokyo, Centrul de Arte din Seul, St Martin-in-the-Fields și Steinway Hall - Londra ș.a. Este decorat cu Medalia de Argint de către Ordinul Muzicienilor din Marea Britanie.