Agenda de concert Înapoi

Horia Andreescu și Alexander Krichel în Stagiunea Regală

Publicat: miercuri, 28 Ianuarie 2015 , ora 11.04

"Stagiunea Regală"- 7 februarie 2015, orele 19.00, la Ateneul Român, invitați: dirijorul Horia Andreescu și pianistul Alexander Krichel, lucrări de Mozart și Schubert.

Sâmbătă, 7 februarie, Camerata Regală, ansamblu aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, vă invită începând cu orele 19.00 la Ateneul Român (str. Benjamin Franklin, nr. 1-3) la al doilea concert din Stagiunea Regală.

În cadrul celui de-al doilea concert din Stagiunea Regală, Camerata Regală propune melomanilor o întâlnire cu îndrăgitul dirijor Horia Andreescu și cu pianistul Alexander Krichel, câștigătorul premiului Echo Klassik 2013 și artist exclusiv Sony Classical.

Muzicienii care formează acest ansamblu sunt neobosiți în a concepe proiecte care să aducă muzica clasică în atenția iubitorilor de frumos. Proiectele lor oferă o viziune proaspătă și dinamică, reușind să atragă cu succes publicul în sala de concert cu fiecare ocazie. Acest concert este susținut totodată de Clubul Rotary Triumph, care se implică activ în domeniul cultural prin evenimente de fundraising cu scopul de a sprijini tinerii muzicieni.

STAGIUNEA REGALĂ va aduce în fața publicului interpretări de referință și va oferi acestuia ocazia să se bucure de prezența unor muzicieni recunoscuți în toată lumea: Elizabeth Sombart, Liviu Prunaru, Valentina Svyatlovskaya.

Biletele pentru concert sunt disponibile în rețeaua bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos. Mai multe amănunte despre concert, dar și despre activitatea Cameratei Regale puteți afla pe site-ul www.camerata-regala.ro și de pe pagina de Facebook a ansamblului.


Despre Camerata Regală


Camerata Regală a fost fondată în 2009 și se află sub patronajul Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Ansamblul a colaborat cu personalități marcante din peisajul muzical: dirijorii Jin Wang, Enrique Garcia Asensio, Cristian Mandeal, Wolfgang Doerner, Horia Andreescu, violoniștii Rony Rogoff, Alexandru Tomescu, Cristina Anghelescu, Ioana Goicea, Rebekka Hartman, sopranele Nelly Miricioiu, Irina Iordăchescu, contratenorul Florin Cezar Ouatu, pianistul Roberto Plano, flautiștii Ion Bogdan Ștefănescu, Matei Ioachimescu. Datorită nivelului artistic ridicat au avut șansa de a evolua în cadrul unor evenimente prestigioase: Festivalul Internațional George Enescu și Festivalul Internațional "Sergiu Celibidache".

În anul 2014, la 5 ani de la înființarea ansamblului, Camerata Regală a fost decorată cu medalia "Regele Mihai al României" pentru înaltul profesionalism cu care își desfășoară activitatea concertistică.

Susținători: Filarmonica "George Enescu", Rotary Club Triumph

Parteneri: Elite Art Club Unesco, Ella Traveland, Clubul Rotaract Triumph București, Poșta Română, London Red Cafe
Parteneri media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Jeunesses Musicales România, RFI, Spectacular, Liternet, Statuidedaci.ro, Calendar Evenimente, Qwellman, 4arte, Societatesicultura , OrasulMeu, BILETE.RO.


"Stagiunea Regală"


Cu o importantă carieră internațională care l-a purtat la pupitrele unora dintre cele mai importante orchestre ale lumii, Horia Andreescu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dirijori români. A dirijat orchestre ca: London Symphony Orchestra, Wiener Symphoniker, Royal Philharmonic Orchestra, filarmonicile din Amsterdam, Stuttgart și a câștigat pretutindeni aprecierea publicului grație unui stil nobil, înțelegerii profunde a partiturii și a elanului pe care îl inspiră muzicienilor. Este un promotor al muzicii românești pe care a dirijat-o cu succes de fiecare dată și pe care a imprimat-o pe discuri ce s-au vândut în mii de exemplare. O parte din nenumăratele concerte pe care le-a susținut de-a lungul timpului și-au găsit locul în înregistrări de referință înmagazinate de Fonoteca de Aur a Societății Române de Radiodifuziune. Director pentru mulți ani al Orchestrelor Radio, este în același timp fondator al Orchestrei Virtuozii din București.


Alexander Krichel

Solistul acestui concert este câștigătorul mai multor concursuri internaționale de pian și a fost distins cu renumitul ECHO Klassik Award în 2013. A concertat pe marile scene din Germania, Anglia, Franța, Italia, Polonia, România, Luxemburg, Elveția, SUA, Japonia și America de Sud. A studiat cu legendarul Vladimir Krainev la Universitatea de Muzică și Teatru din Hamburg, acum fiind sub tutela lui Dmitri Alexeev la Royal College of Music din Londra.

În 2011, la doar 22 de ani, Alexander Krichel a semnat un contract de exclusivitate cu Sony Classical. În stagiunea 2013-2014 a concertat alături de Bamberg Symphony Orchestra și de dirijorul Jonathan Nott, Filarmonica din Bremen și dirijorul Aleksandar Markovich, Orchestra de cameră Staatskapelle Berlin, Festivalul Lucerne, Polish Chamber Philharmonic Orchestra și Orchestra Filármonica Nacional de Venezuela.

Până în acest moment a lansat deja două albume, al treilea album, dedicat în exclusivitate compozitorului S. Rahmaninov, urmând să fie lansat anul acesta.