ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel, marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 10.00 Arpeggio Beethoven & more pentru două ore.

Știri muzicale din țară Înapoi

High Classic Transylvania ajunge la episodul 6

Publicat: marți, 16 Martie 2021 , ora 0.00
Astăzi, de la ora 20.00, veți putea urmări pe pagina de facebook a postului nostru cel de-al VI-lea episod al proiectului ”High Classic Transylvania”, derulat de Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj-Napoca și de Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, o inițiativă ce îmbină istoria cu muzica clasică, prin care publicul poate descoperi poveștile castelelor sau edificiilor religioase medievale. Filmele, care au au drept scop salvarea acestor mărturii de istorie și cultură sunt însoțite de coloane sonore alcătuite din lucrări clasice interpretate de Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj-Napoca.
Al VI-lea episod al proiectului are ca subiect Castelul Bánffy din Răscruci, material realizat cu sprijinul arheologului Csók Zsolt. Coloana sonoră care însoțește filmul este alcătuită din selecțiuni ale unor lucrări semnate de Bela Bartok, George Enescu, Antonio Vivaldi, Marin Marais, Ion Căianu și Jean-Baptiste Barrière interpretate de Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania" din Cluj-Napoca și de violonceliștii Ciprin Câmpean, Zsolt Török, István Csata la viola da gamba și contrabas și clavecinistul Erich Türk. 
Filmul este difuzat, de asemenea, pe paginile de facebook ale Filarmonicii de Stat "Transilvania" și Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei.
Ioana Marghita