Recomandări Înapoi

Grădina de sunete... Grădina Starurilor Muzicii - 30 ianuarie

Publicat: vineri, 22 Ianuarie 2016 , ora 10.55
Oboistul Albrecht Mayer, violonistul Leonidas Kavakos acompaniat de pianista Yuja Wang, soprana Anna Netrebko, acompaniată de Capela de Stat din Berlin, dirijată de Daniel Barenboim, pianistul Yundi, acompaniat de Orchestra Filarmonicii din Berlin dirijată de Seiji Ozawa, nume de referință pe afișul de concert al celor mai prestigioase centre culturale ale lumii.

Ei bine, la Radio România Muzical, toate aceste staruri ale muzicii vă vor incânta într-un singur program: "Grădina de... sunete".

Albrecht Mayer, oboist principal al Orchestra Filarmonicii din Berlin, împreună cu Kammerakademie din Potsdam, va interpreta concertul pentru oboi și orchestră de Franz Anton Hoffmeister, cuprins pe un album lansat în anul 2015.

Leonidas Kavakos acompaniat de încântătoarea pianistă Yuja Wang, interpretează o sonată pentru vioară și pian din cuprinsul albumului Brahms pentru care violonistul a primit Premiul Grammy - Artistul anului 2014.

Diva operei, Anna Netrebko, nominalizată de curând la Premiul Opera News 2016, va interpreta, împreună cu Capela de Stat din Berlin, dirijată de Daniel Barenboim, un moment Richard Strauss de pe albumul dedicat compozitorului german în anul 2014.

Finalul de program aparține tânărului pianist Yundi, cel care, în onoranta companie a Orchestra Filarmonicii din Berlin dirijată de Seiji Ozawa, va interpreta Concertul in Sol pentru pian de Maurice Ravel, în versiunea cuprinsă pe un albumul lansat în anul 2007, la vârsta de doar 25 de ani.

Asadar nu ratați "Grădina Starurilor Muzicii" în "Grădina de ... sunete" din 30 ianuarie, ora 11,00 la Radio România Muzical.


Gabriel Marica