Se întâmplă la Radio România Înapoi

GAUDEAMUS Carte Școlară - din nou un reper al sezonului de toamnă

Publicat: luni, 25 Septembrie 2017 , ora 13.59

Ediția cu numărul 15 a Târgului GAUDEAMUS Carte Școlară, eveniment inițiat și organizat de Radio România - Centrul Cultural Media Radio România și găzduit timp de 11 zile de Piața Universității, s-a încheiat duminică, 24septembrie. În ciuda contextului dificil și a dezbaterilor aprinse care au vizat chiar segmentul de piață căruia îi este dedicat acest eveniment, formula "carte educațională + început de an școlar" și-a demonstrat din nou valabilitatea. Numărul mare al vizitatorilor și valoarea ridicată a vânzărilor înregistrate cu acest prilej, comunicată decătre majoritatea expozanților, reconfirmă statutul de reper al "sezonului de toamnă" pe care Târgul GAUDEAMUS Carte Școlară și l-a câștigat de peste 10 ani.

***

Târgul GAUDEAMUS Carte Școlară, manifestare organizată în mod tradițional la începutul anului școlar, cu o ofertă adecvată momentului, face parte dintr-un program de anvergură națională, inițiat și derulat de Radio România din anul 1994 - Programul LECTURA- al cărui principal obiectiv este susținerea, prin evenimente, a culturii scrise înțara noastră. Palmaresul celor peste 20de ani ai acestui proiect cultural este cel mai în măsură să "vorbească" despre rolul pe care Radio România, prin intermediul târgurilor din seria GAUDEAMUS, îl joacă pe piața națională a cărții: 101 evenimente, aproape 9.900 de expozanți, circa 2.860.000 de vizitatori și mai mult de 12.500 de manifestări organizate cu prilejul târgurilor.


Bilanțul statistic alacestei ediții include:

Circa 30.000 de vizitatori, conform statisticilor efectuate zilnic;

Peste 70 de expozanți (reuniți în 28 de standuri), oferta prezentată în cadrul târgului fiind reprezentativă pentru piața românească demanuale și materiale didactice, în măsură să ofere tuturor celor implicați - elevi, cadre didactice, profesioniști - un cadru optim de analiză, selecție șiachiziție a instrumentelor de lucru pentru anul școlar 2017 - 2018.

Peste 3.500 de volume donate de către vizitatori în cadrul proiectului "Cărțile se întorc acasă". Prin acest proiect, inițiat și derulat de Radio România de la începutul anului 2010, se urmărește colectarea de cărți de la edituri și de la persoane particulare dispuse să renunțe la o parte din volumele din biblioteca personală și donarea lor către biblioteci care nu au mai primit fonduri pentru achiziții. Cărțile adunate cu prilejul Târgului GAUDEAMUS Carte Școlară 2017, prin generozitatea vizitatorilor, au avut ca destinație: Școala Gimnazială nr. 95 din București, Școala Gimnazială "Gheorghe Corneliu" din comuna Domnești, județul Ilfov și Școala Gimnazială "Ionel Sîrbu" din comuna Ciorăști, județul Vrancea.

Parteneri și sponsori:

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale

Parteneri principali: Primăria Municipiului București, Muzeul Național al Literaturii Române

Sponsori: BRD Groupe Société Générale și Automobile Dacia

Parteneri: Inspectoratul Școlar al Municipiului București, mediaTRUST

Următorul eveniment din cadrul Programului LECTURA 2017 va fi Târgul Internațional GAUDEAMUS Carte de Învățătură, ediția 24, careva avea loc în perioada 22 - 26 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să adresați Secretariatului GAUDEAMUS (tel./fax 021 312 22 40,

021 319 05 22, e-mail office@gaudeamus.ro). Persoană de contact: Connie Chifor (0745 109 649, e-mail connie@gaudeamus.ro ).