Agenda de concert Înapoi

Gala Regală a Filarmonicii "Oltenia" Craiova 75

Publicat: marți, 12 Aprilie 2022 , ora 15.45

ORCHESTRA SIMFONICĂ A FILARMONICII "OLTENIA"

DIRIJOR

JIN WANG

AUSTRIASOLIȘTI

LIVIU PRUNARU

vioara Stradivarius "Pachoud" (1694)VALENTINA SVYATLOVSKAYA-PRUNARU

vioara Guarneri "Maria Theresia" (1676)MIHAI UNGUREANU

pianÎn program:

Johann Sebastian Bach: Concertul în Re minor pentru două viori și orchestră de cameră, BWV 1043

Felix Mendelssohn-Bartholdy: Concertul în Re minor pentru vioară, pian și orchestră de corzi

Ludwig van Beethoven: Simfonia nr. 5 în Do minor, op. 67Filarmonica "Oltenia" Craiova sărbătorește duminică, 17 aprilie, 75 de ani de la înființarea sa, prin decret regal. Evenimentul, programat să înceapă la ora 19:00, va avea ca invitați pe violoniștii LIVIU PRUNARU și VALENTINA SVYATLOVSKAYA-PRUNARU, alături de MIHAI UNGUREANU, solist concertist al filarmonicii oltene. Capodopere ale muzicii clasice universale, compuse de Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn-Bartholdy și

Ludwig van Beethoven, vor fi dirijate de JIN WANG, muzician austriac de origine chineză.JIN WANG, unul dintre cei mai apreciați muzicieni din generația sa, a dirijat peste 600 de concerte și spectacole de operă. A absolvit cursurile de măiestrie pentru dirijat la Conservatorul din Beijing și apoi a urmat perfecționarea la Academia de Muzică de la Viena cu profesorii Karl Österreicher și Leopold Hager. La începutul carierei, a fost asistentul fost asistentul dirijorilor Vaclav Neumann și Peter Eötvös și a beneficiat de îndrumarea maeștrilor Leonard Bernstein și Zubin Mehta. Este primul dirijor de origine chineză care a câștigat opt competiții internaționale, primul dirijor asiatic care a fost profesor la Stockholm Royal Academy of Music și primul dirijor de origine chineză - director general muzical în Germania.

Distins în toamna anului 2012 cu Titlul de "Cetățean de Onoare" al Municipiului Craiova, LIVIU PRUNARU deține actualmente statutul de concertmaestru al reputatei Orchestre Regale Concertgebouw (Koninklijk Concertgebouworkest) din Amsterdam și, începând cu 1 martie 2013, pe cel de solist concertist al Filarmonicii "Oltenia". Simultan, desfășoară o intensă activitate didactică ca profesor de vioară la Academia "Menuhin" din Gstaad (Elveția). Cântă pe valoroasa vioară istorică Stradivarius "Pachoud", datată 1694.

Absolventă a Conservatorului din Sankt Petersburg și a Academiei Internaționale de Muzică "Menuhin" din Gstaad/Elveția, VALENTINA SVYATLOVSKAYA-PRUNARU este membră, din anul 2007, a renumitei Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam. Cântă pe vioara Guarneri "Maria Theresia" (1676).

Solist concertist al Filarmonicii "Oltenia", pianistul MIHAI UNGUREANU apare cu regularitate în viața muzicală a țării și în străinătate, atrăgându-și elogiile publicului și criticii de specialitate. La 16 ani, a debutat cu "Mi bemolul" de Franz Liszt pe scena Filarmonicii craiovene; în anul 1977, a absolvit cursurile Liceului de Artă din Bănie. Ca student al Academiei de Muzică din capitală, a beneficiat de îndrumările reputaților muzicieni Dan Grigore și Ioana Minei. Din anul 1981, începe să susțină o intensă activitate concertistică, colaborând cu toate orchestrele simfonice din țară, deosebita sa prezență scenică fiind apreciată și peste hotare.Prețuri bilete: 100 lei; 50 lei (elevi, studenți, seniori)

Agenția de bilete, Calea Unirii, nr. 16

Telefon: 0251.414.698

Program agenție: luni-vineri; orele 10:00-18:00