Cronici Înapoi

Gală de operă cu trei dive pe scena Sălii Radio

Publicat: luni, 15 Decembrie 2014 , ora 11.19

Trei artiste lirice din România, fiecare cu o spectaculoasă carieră în străinătate, au urcat vineri seară (12 decembrie 2014) pe scena Sălii Radio într-un concert eveniment. Sopranele Teodora Gheorghiu și Aurelia Florian și mezzo-soprana Roxana Constantinescu au fost cele trei dive ale galei de operă dirijată de David Crescenzi. Detalii în reportajul lui Lucian Haralambie:


"Ne bucurăm că se întâmplă acest lucru. În primul rând, e o chestie de normalitate și ne bucurăm că se recuperează niște valori românești. Mai mult decât atât, mă bucur că am văd foarte mult tineret în sală."

"Trei voci tinere pe care eu, ca spectator, consumator de operă, aș vrea să le văd mai mult pe scena Operei Române. Ce mi-a plăcut e că ele și trăiesc rolul pe care-l aduc în scenă."

"Am făcut 350 de kilometri pentru concertul acesta. A fost senzațional. Mulțumesc!"


Pentru al patrulea an consecutiv publicul a fost invitat la Sala Radio să urmărească un concert eveniment. Sopranele Teodora Gheorghiu și Aurelia Florian și mezzo-soprana Roxana Constantinescu au fost cele trei dive ale galei extraordinare în care ariile semnate de Puccini, Mozart, Verdi, Gounod sau Saint-Saëns au reprezentat veritabile cadouri oferite celor 1000 de oameni prezenți în Studioul Mihail Jora.

Cu un repertoriu bine structurat și bucurându-se de acompaniamentul Orchestrei Naționale Radio, condusă de David Crescenzi, cele trei artiste au reușit să-i poarte pe spectatori spre atmosfera festivă a sărbătorilor de iarnă, finalul fiind încununat de o versiune în formulă de trio a Cântecului de Crăciun de Adolphe Adam.

Soprana Marina Krilovici: "Este o inițiativă foarte frumoasă a Radioului. Titlul te obligă. Mi-a plăcut! Un repertoriu frumos… trei fete tinere și, bineînțeles, am venit să le ascult. Pentru mine, maestrul Crescenzi a fost pe primul loc - foarte, foarte bun - și orchestra… și când a fost singură, și când a acompaniat, dat dânsul este starul serii pentru mine. "

Criticul muzical Anca Florea: "Orchestra și dirijorul merită toate felicitările pentru că au fost bine alese secvențele orchestrale, bine cântate. Crescenzi este un artist și știe să dirijeze operă, a reușit să le acompanieze foarte bine și să dea contur momentelor orchestrale."

Criticul muzical Costin Popa: "Un concert a cărui structură mi s-a părut foarte bine organizată. Aș începe remarcile mele cu prestația Orchestrei Naționale Radio sub bagheta lui David Crescenzi. Într-o seară fastă, cele trei artiste au fost și ele reprezentante de frunte ale canto-ului românesc; au o prezență scenică cu totul remarcabilă."