ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Agenda de concert Înapoi

Gală de operă cu soprana Teodora Gheorghiu

Publicat: sâmbătă, 12 Septembrie 2020 , ora 11.33

Seria de evenimente din Piața Mare din cadrul Sibiu Opera Festival continuă sâmbătă, 12 septembrie cu o nouă Gală de Operă. Alături de soprana Teodora Gheorghiu, pe scenă va urca Orchestra Filarmonicii Sibiu condusă de dirijorul Adrian Morar. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul și aplicația oficială a Filarmonicii de Stat Sibiu.Cele mai apreciate arii din opere alcătuiesc programul Galei de Operă programată în Piața Mare, sâmbătă 12 septembrie 2020, cu începere de la ora 20. Compoziții semnate de L. Van Beethoven, W.A. Mozart, G. Bizet, F. Lehar, Th. Rogalski, G. Grigoriu sau G.F.Handel, vor fi interpretate de Orchestra Filarmonicii Sibiu și soprana Teodora Gheorghiu.

Destinul muzical al Teodorei Gheorghiu a fost influențat în mod direct de marele José Carreras, care a remarcat-o în cadrul concursului Julian Gayarre International Singing Competition. După acest concurs, Carreras i-a oferit o bursă de studii care i-a influențat definitiv cursul carierei. Ulterior, a câștigat mai multe competiții, fiind laureată, între altele, a Concursului Internaținal “George Enescu” de la București, dar și a prestigioasei Queen Elizabeth Competition și primind bursa de studii Herbert von Karajan. Talentul Teodorei Gheorghiu nu se limitează doar la operă. Soprana este pasionată și de lied și a oferit numeroase recitaluri în acest gen muzical, iar în 2013 a publicat al doilea album, Art Nouveau, alături de pianistul Jonathan Aner, cu lieduri de Strauss, Zemlinsky, Ravel și Respighi, ca expresii emblematice ale Jugendstil în muzică.

Muzicienii sibieni vor fi conduși de la pupitrul dirijoral de Adrian Morar a cărui preocupare pentru actul artistic este concretizată prin numeroasele concerte dirijate atât în țară cât și în străinătate. În prezent dirijor al Operei Naționale Romane din Cluj-Napoca unde a ocupat și funcția de director artistic între 2013-2017, Adrian Morar colaborează cu operele din Timișoara, Iași, Brasov, Constanta, Craiova, Belgrad și București aici ocupând și funcția de director artistic între 2006-2007.Accesul publicului la acest eveniment este liber, pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile. Rezervările se pot face la numărul de telefon 0735566486.Proiectul „Sibiu Opera Festival” este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.