Agenda de concert Înapoi

Gala Aniversară - Ioan Tugearu, pe scena Operei Naționale București

Publicat: miercuri, 15 Noiembrie 2017 , ora 16.32

Opera Națională București vă invită duminică, 19 noiembrie, începând cu ora 18:30 la Gala Aniversară - Ioan Tugearu. Spectacolul-eveniment este dedicat fostului prim-balerin și coregraf al Operei Naționale București, recunoscut pe plan național și internațional.

Toți iubitorii dansului sunt invitați la reîntâlnirea cu celebrul interpret în Richard al III-lea, pe muzică de Gustav Mahler și cu același coregraf în Anna Karenina, pe muzică de Piotr Ilici Ceaikovski, piesă reconfigurată de această dată într-o formă camerală.

Maestrul Ioan Tugearu despre spectacolul-eveniment: ,,De ce Richard al III-lea? Pentru că rolurile dramatice au fost cele mai potrivite genului meu de interpret, fie că a fost vorba de Don Jose din Carmen, de Petrușka din spectacolul cu același nume sau de Richard al III-lea. Și de ce Gustav Mahler? Pentru că este compozitorul meu cel mai iubit, încă mai visez să creez pe simfoniile lui. Apoi, de ce Anna Karenina? Și acesta este unul dintre cele mai îndrăgite spectacole montate de mine, la București și la Sibiu, în care, de-a lungul timpului, am avut mari interpreți. Am și de astă dată norocul de a avea în acest spectacol pe unii dintre ei, cum ar fi Corina Dumitrescu, una dintre cele mai mari artiste ale Baletului Operei Naționale București în rolul Annei și alături de ea pe Gigel Ungureanu în Karenin, pe Ovidiu Matei Iancu în Vronski și pe tânărul Bogdan Cănilă în Acarul din coșmar, în această formulă de spectacol cameral. Alături de mine, în acest spectacol ca și în multe altele a fost scenografa Viorica Petrovici, o dragă colaboratoare, în creațiile de la București, Iași și Sibiu. Și tot din echipa mea au făcut parte, altădată Alexandru Istrate, iar acum Antonel Oprescu, realizatorii colajului după muzica aleasă de mine, cât și asistenta mea, Mirela Simniceanu care m-a secondat în majoritatea spectacolelor.

Sunt profund emoționat să pășesc din nou pe această scenă pe care am dansat începând din 1963, și unde de-a lungul timpului am montat cele mai multe dintre spectacolele mele. Mulțumesc celor care mi-au dat acest prilej, de a mai călca în acest spațiu sacru pentru mine."

Biletele se găsesc la tickets.operanb.ro și la casa de bilete a Operei Naționale București.