ACUM:
17.00
Arpeggio (R)
Beethoven & more pentru două ore.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Agenda de concert Înapoi

Gabriel Bebeșelea aduce 'Burghezul gentilom' pe scena Ateneului Român

Publicat: marți, 8 Iunie 2021 , ora 9.23

Joi, 10 și vineri, 11 iunie 2021, Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu" va fi condusă de Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie este alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de Molière și din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss.

"Conceptul concertelor din 10 și 11 iunie e centrat pe una dintre cele mai cunoscute comedii din literatura mondială: Burghezul gentilom de Molière. Prima lucrare este suita din muzica originală de scenă compusă în 1670 de cel căruia îi datorăm invenția orchestrei moderne, compozitorul Regelui Soare - Jean-Baptiste Lully. Alături de Molière, a realizat o mulțime de piese care au schimbat cursul teatrului, muzicii și al baletului, dar Burghezul gentilom rămâne perla colaborării dintre cei doi", apreciază dirijorul Gabriel Bebeșelea.

"A doua lucrare este inspirată din prima, purtând același titlu. De data aceasta, Lully și Molière au servit ca sursa de inspirație pentru Richard Strauss și libretistul său, Hugo von Hofmannsthal, reușind nu doar să citeze din lucrarea originară, ci să realizeze o nouă paradigmă prin reinventarea piesei din perspectiva începutului de secol XX. Publicul bucureștean va avea ocazia să întâlnească Filarmonica "George Enescu" în două ipostaze extrem de inedite, mulate pe stilistica fiecărei lucrări în parte, scoțând în evidență virtuozitatea și versatilitatea renumitului ansamblu bucureștean, sub cupola Ateneului regăsindu-se acustica perfectă pentru ambele muzici, chiar dacă antagonismul stilistic e evident", subliniază Gabriel Bebeșelea.

Pentru noile concerte cu public programate până la finalul stagiunii, capacitatea sălii Ateneului Român poate fi ocupată în proporție de 50%.

CONCERT SIMFONIC CU PUBLIC

Joi, 10 și vineri, 11 iunie 2021, ora 19.00

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor

GABRIEL BEBEȘELEA

Program

Jean-Baptiste Lully

Selecțiuni din muzica la Burghezul gentilom de Molière

Richard Strauss

Suita Burghezul gentilom

Prețurile biletelor sunt:

Categoria I: 110

Categoria II: 100 lei

Biletele pentru cele patru concerte sunt puse în vânzare pe site-ul instituției.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia cu COVID-19, sunt puse în puse în vânzare, pentru fiecare concert, aproximativ 350 de bilete, Sala mare a Ateneului Român fiind ocupată în proporție de 50 la sută din capacitate.

Biletele se pot procura astfel:

- De la Casa de Bilete a Ateneului Român

Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar.

- Online, accesând site-ul www.fge.org.ro - secțiunea "Calendar". Vă rugăm să luați în considerare că, odată început procesul de rezervare online, locurile vor fi blocate timp de 30 minute. Numarul maxim de bilete ce pot fi achiziționate într-o sesiune online este de șase bilete. Pentru a susține activitatea Filarmonicii "George Enescu", procesatorul de plăți nu percepe la acest concert comisionul de 5% din valoarea biletului.

Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

Concertele programate în stagiunea 2020-2021 implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Intrarea la concertele organizate în Sala mare a Ateneului Român este permisă până la ora 18.50 și publicul este rugat să respecte cu strictețe regulile impuse de protecție și distanțare.