Se întâmplă la Radio România Înapoi

From NOW to NOW, cu Ana-Cristina Leonte și Big Band-ul Radio

Publicat: luni, 4 Decembrie 2023 , ora 13.14

Sala Radio va găzdui joi, 7 decembrie (de la ora 19:00), un eveniment muzical inedit al acestui an: revenirea pe scenă a vocalistei și compozitoarei Ana-Cristina Leonte și nu oricum, ci într-o formulă de mare anvergură, alături de Big Band-ul Radio România, dirijat de Simona Strungaru.

O invitație de ancorare în prezent, concertul from NOW to NOW prezintă, în premieră, o colecție de piese originale noi, semnate de solista serii, rezultate dintr-o intensă perioadă de creație, o retragere aproape sabatică pe care muziciana și-a asumat-o.

"Propunerile muzicale nu dezmint explorările anterioare, ci dimpotrivă, ele sunt potențate, adâncite, rafinate, punând în lumină aplecarea mea spre experiment: spoken word care alunecă din poezie într-un fel de parodic jazz theatre sau predici motivaționale, ambianțe electronice scufundate în texturi de alamă, un joc al contrastelor între momente de introspecție, propuneri dansante molipsitoare sau descărcări electrice intense, cu iz de alternativ. Metamorfoza interioară care schimbă lumea exterioară, manifestarea iubirii supreme, prezentul continuu și liniștea dinăuntru, puterea energiei feminine - sunt semințele tematice adunate sub ideea generatoare de a găsi un fel de a fi în această lume, acel echilibru imperturbabil între dualitatea forței vitale: interior-exterior / solitudine-împreună, lumină-absența luminii / existență-nonexistență", declară Ana-Cristina Leonte.

Această viziune este întregită de implicarea, în calitate de aranjori, a muzicienilor Alex Arcuș, Lukacs Marton și Albert Tajti. Împreună cu membrii Big Band-ului Radio, solista își propune să reveleze publicului, în premieră absolută, o filă de arhivat în suflet din istoria muzicii contemporane.

Evenimentul va fi completat de proiecțiile video pe orga Sălii Radio semnate de Ioana Halunga.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021.314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro - secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online - pe entertix.ro și myticket.ro, dar și în librăriile Cărturești.