ACUM:
15.30
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Perpetuum mobile Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Agenda de concert Înapoi

Frédéric Chaslin, de la Scala si Metropolitan Opera, la pupitrul orchestrei Operei Naționale din București, pe 20 noiembrie

Publicat: marți, 16 Noiembrie 2021 , ora 10.33


Frédéric Chaslin, considerat unul dintre cei mai importanți dirijori ai lumii, va conduce orchestra Operei Naționale București în calitate de invitat extraordinar în spectacolul de sâmbătă, 20 noiembrie, ora 18:30, "Faust" de Charles Gounod.

Director muzical al Operei din Rouen din 1991 până în 1994 și dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Ierusalim din 1999 până în 2002, Frédéric Chaslin a fost constant invitat la pupitrul dirijoral al celor mai prestigioase teatre lirice de pe mapamond precum Teatro alla Scala, Metropolitan Opera, Royal Opera House, Opéra Garnier. Din 1999 până în 2020 a fost dirijor rezident al Operei de Stat din Viena, timp în care a dirijat peste 250 de spectacole.

După reprezentația de la pupitrul dirijoral al Operei Naționale București cu opera lui Gounod "Faust", Frédéric Chaslin este invitat la Teatro alla Scala în "La Gioconda" de Amilcare Ponchielli, la Teatro La Fenice în "Faust" de Charles Gounod, la Teatro Lirico di Cagliari în "La fille du régiment" de Gaetano Donizetti și la Opéra Royal de Wallonie-Liège în "Mignon" de Ambroise Thomas.

Premiera absolută a operei "Faust" de Charles Gounod a fost prezentată în anul 1859, pe scena Théâtre Lyrique din Paris. Titlul a devenind rapid una dintre cele mai de succes producții pariziene ale tuturor timpurilor, interpretată de peste 1000 de ori în capitala francezilor până la dispariția compozitorului său în anul 1893. "Faust" a rămas în istoria artei lirice ca titlul care a inaugurat în anul 1883 Metropolitan Opera din New York.

Biletele se pot achiziționa de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Și pentru că ne dorim să rămânem sănătoși, vă invităm să consultați regulamentul de participare la spectacole disponibil pe site-ul instituției în link-ul: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/