Agenda de concert Înapoi

Florin Niculescu Quintet duce muzica 'East to West' în EUROPALIA

Publicat: marți, 14 Ianuarie 2020 , ora 9.47

Trei concerte "East to West", susținute de Florin Niculescu Quintet, vor avea loc în cadrul Festivalului Internațional de Artă EUROPALIA, miercuri, 15 ianuarie, la De Centrale Gent, joi, 16 ianuarie, la Cultuurentrum Leopoldsburg, și vineri, 17 ianuarie, la Café Trottinette Sankt Vith. FestivalulEUROPALIA ROMÂNIA este coordonat de Institutul Cultural Român, alături de Europalia International din Belgia.

Despre Florin Niculescu, numit de critici "urmașul lui Grappelli" și apreciat drept "unul dintre cei mai mari violoniști din istorie", "Le Nouvel Observateur" spunea că e " un violonist spectaculos și fabulos", "Le Monde" că e "un muzician remarcabil, precis, agil și dinamic", în timp ce "Le Figaro" sublinia că "îți taie respirația, brutal și tandru". Din trupa care va susține cele trei concerte în Belgia fac parte Florin Niculescu (vioară), Daniel Kramer (pian), Hugo Lippi (chitară), Philippe Aerts (contrabas), Bruno Ziarelli (percuție) și Philippe Cadeau (tamburină și video-art). Proiectul artistic intitulat "East to West" promovează diversitatea culturală și dialogul multicultural. Muzica originală a fost culeasă de Florin Niculescu, care a realizat și aranjamentele muzicale, iar în repertoriu se află cântece celebre, printre care "Mociriță cu trifoi"(reorchestrare), "Cânta cucu-n Bucovina", "Coborâi din deal în vale", "Ciocârlia".

"Când urc pe scenă, încerc să creez un cumul al sentimentelor pe care le am pentru locurile în care am crescut și am evoluat ca artist", punctează artistul Florin Niculescu.