Agenda de concert Înapoi

Florian Mitrea la Filarmonica 'George Enescu' Din București în 'Stagiunea de Marți Seara'

Publicat: joi, 10 Aprilie 2014 , ora 14.38

Înainte să revină la București, a cântat la The Apex, Bury St. Edmunds, Suffolk (26 martie) și la Centre Culturel Marc Brinon, St. Thibauld-des-Vignes, France (10 aprilie). După concertul de la Ateneul Român urmează St. Anne's Kew, London (4 mai) și King's Place, London (28 iunie).

Florian Mitrea este câștigătorul Concursului Internațional de Pian Viena -Panmusica 2010, la cea mai mare categorie de vârstă. După ce a câștigat etapele locale, pe conservator, a obținut de asemenea Premiul I și Medalia de Aur la Concursul Interuniversitar Ludwig van Beethoven, categoria seniori, etapa națională și Premiul I și Premiul Publicului la Concursul Interuniversitar Sheepdrove, etapa națională.

Este o mare bucurie pentru Stagiunea de marți seara să îl aibă din nou ca oaspete, într-un recital, la București.


Recital de pian

Marți, 15 Aprilie 2014, 19:00 - 20:00, Sala mică

FLORIAN MITREA

Program:

Claude Debussy - Catedrala scufundată

Claude Debussy - Focuri de artificii

Franz Liszt - Sonata în si minor

Franz Schubert - Sonata în la minor, D 784

Serghei Prokofiev - Sonata nr. 6, în la major, op. 82

Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marți - Vineri: 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervări accesați site-ul www.fge.org.ro


Florian Mitrea
s-a născut în 1989 la București. A început studiul pianului la vârsta de 6 ani cu profesoara Flavia Moldovan. A continuat apoi la Liceul de Muzică "George Enescu", sub îndrumarea profesoarei Gabriela Enășescu. În timpul anilor de studiu din România, Florian s-a distins printre pianiștii generației sale, câștigând Premiul I la Olimpiada Națională de Muzică (trei ani consecutiv), Marele Premiu la Concursul de Pian Ada Ulubeanu și Premiul III la Concursul Internațional Jeunesses Musicales.

În decembrie 2007 a fost acceptat cu bursă la Royal Academy of Music din Londra, unde a studiat timp de patru ani la clasa profesoarei Diana Ketler. În iulie 2012, Florian Mitrea a absolvit Academia Regală de Muzică cu First Class Honours Bachelor of Music Degree, iar în cadrul ceremoniei de absolvire i-a fost acordat și Regency Award pentru studenți de excepție și rezultate notabile.

În prezent, studiază cu bursă la aceeași instituție în cadrul programului de masterat.

Florian a lucrat, în cadrul a numeroase cursuri de măiestrie, cu personalități ale scenei mondiale actuale, printre care pianiștii Leif Ove Adsnes, Stephen Kovacevich, John Lill, Pascal Devoyon, Joanna MacGregor, Michael Roll, Angela Brownridge și Boris Petrushansky.

Tânărul și talentatul pianist a primit angajamente de recital în săli precum Eroica Saal - Vienna, St. Martin in the Fields, Catedrala St. James' - Piccadilly, King's Place, Steinway Hall și Drapers' Hall. Este laureat a numeroase competiții interne din cadrul Academiei londoneze, printre care concursul Jaques Samuel - RAM heat, Lilian Davies - Beethoven, Frederick Delius și Harold Craxton. A fost selectat să fie solist pentru premiera versiunii completate de către Dr. Timothy Jones a Concertului pentru pian, vioară și orchestră de Mozart. De asemenea, a câștigat preselecția pentru a evolua în seria de concerte Mozart Unwrapped de la King's Place, în cadrul căreia a interpretat unul dintre concertele timpurii pentru pian ale compozitorului vienez. Alături de Joanna MacGregor, a cântat în cadrul Festivalului de Muzică din Bath, într-o producție a baletului Les Noces de Igor Stravinsky, sub bagheta lui Diego Masson.

În martie 2012, Florian Mitrea a întreprins un turneu în Europa și Coreea de Sud cu Royal Academy of Music Soloists, turneu ce s-a finalizat cu un concert în sala de 3000 de locuri a Centrului de Arte Seul, unde a fost solistul Fanteziei pentru pian, cor și orchestră de Ludwig van Beethoven.

Pasionat și de muzica de cameră, Florian Mitrea a fost bursier al Festivalului de Muzică de Cameră Sonoro în 2007 și 2009, în cadrul căruia a cântat alături de artiști precum Alexander Sitkovetsky și David Cohen. Este membru în Mitrea Piano Quartet, alături de care a cântat în festivalurile Schumann și Brahms ale Academiei Regale, precum și în alte săli de concert din Marea Britanie. Împreună cu violoncelistul Alex Rolton, Florian a câștigat concursul de duete Brahms, urmând apoi invitații de concert la Colston Hall - Bristol și în cadrul Festivalului Beethoven al Academiei Regale.

Cu apariții la BBC Radio 3, Radio România și TVR, Florian Mitrea a fost bursier al Fundației Rațiu și este câștigătorul Bursei Societății Enescu din cadrul ICR Londra pe anul 2010/2011.

Este membru în Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate, ajutând la derularea unor proiecte menite să promoveze patrimoniul cultural și spiritual al României.