Evenimente Înapoi

Flautul Fermecat în concert de gală, pe 24 iunie, la Sala Radio din București

Publicat: luni, 22 Iunie 2015 , ora 8.39

Flautul Fermecat este o poveste despre vraja muzicii, o călătorie prin stiluri și genuri diferite, o paradă a instrumentelor și un discurs muzical care nu a lăsat până acum rece niciun meloman, cei doi muzicieni fiind răsplătiți cu minute întregi de aplauze în fiecare oraș în care au poposit.

Cea ce-a cincea ediție a Turneului Național "Flautul Fermecat", un proiect Radio România, cu flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și pianistul Horia Mihail are loc în perioada 11 - 27 iunie 2015.

Pe 24 iunie cei doi artiști vor ajunge pe una dintre scenele cele mai importante ale țării: Sala Radio din București, unde elevii și studenții de la toate specializările vor avea acces gratuit. Întâlnirea cu publicul de aici este întotdeauna o provocare și un moment special:

"Recitalul de la București reprezintă, pentru noi, proba de foc: pe de-o parte, Sala Radio este cea mai mare sală de concert din România, cu o mie de locuri pe care ni le dorim ocupate în totalitate și de această dată, pe de altă parte, recitalul este transmis în direct, ceea ce, vrând-nevrând, îți modifică starea interioară. Simiți mii de urechi ciulite la tot ceea ce faci tu.

După reacția publicului de până acum cred că am ales un program care se potrivește perfect cu aceste momente de final de stagiune, mai ales cu cea atât de spectaculoasă de la Sala Radio", spune Ion Bogdan Ștefănescu.

Flautul de lemn și celebrul Flaut de Aur Muramatsu îl vor ajuta pe Ion Bogdan Ștefănescu să redea publicului, în prima parte a recitalului, frumoase lucrări de Bach, Donizetti și Schubert, pentru ca în a doua parte, tumultul și diversitatea muzicii zilelor noastre să fie ilustrate cu lucrări de Bela Bartok, Caesare Giovaninni, Violeta Dinescu, Henri Mancini și Tiberiu Brediceanu, pentru care interpretul va folosi atât flautul de aur cât și flautele piccolo, alto sau bas.

Aceste întâlniri au fermecat până acum spectatorii, cei de la Pitești declarând:

"Cred că oamenii sunt fermecați! Artiștii din pasiune, ascultătorii de admirație! Și mai este ceva, o legătura intimă, o forță, divină, cum este muzica cântată, ascultată!". "Virtuozitate, pasiune, lirism, mult suflet, în armonia unui duo perfect-Ion Bogdan Ștefănescu, Horia Mihail, doi muzicieni de excepție, răsplătiți astă seară cu aplauze pornite din inimă!"

Amănunte pe www.flautuldeaur.ro

Itinerar:

11 iunie 2015 - Roman - Liceul de muzică

15 iunie 2015 - Tulcea - Teatrul Jean Bart

17 iunie 2015 - Brașov - Sala Patria €“

18 iunie 2015 - Pitești - Casa de cultură a sindicatelor

22 iunie 2015 - Caracal - Teatrul Național

24 iunie 2015 - București - Sala Radio

27 iunie 2015 - Deva - Centrul cultural Drăgan Muntean

Un proiect Radio România

Producători: Centrul Cultural Media Radio România și Asociația Culturală "Accendo"

Co-producător: TVR 2, Radio România Cultural, Radio România Regional

Sponsori: JTI, Adegas Oil

Transportator oficial : Dacia

Parteneri: Athenee Palace Hilton, Hotel Pantex Brașov

Parteneri media: Radio România Actualități, Radio România Muzical, România liberă, Cațavencii, România TV, Șapte Seri, Observator Cultural, Business Review, Tango, Ziare.com, TV Accent Tulcea, agentiadecarte.ro, Media Trust.

Parteneri culturali: Orchestrele și Corurile Radio România, Filarmonica de stat din Pitești, Centrul cultural "Drăgan Muntean", Asociatia Culturală DevART, Primăria din Tulcea, Teatrul "Jean Bart", Filarmonica din Brașov, Primăria Municipiului Roman, Scoala de muzică Sergiu Celibidache din Roman, Teatrul Național Caracal.