Agenda de concert Înapoi

Filarmonica transformă orașul Sibiu în cea mai mare scenă de operă!

Publicat: marți, 1 Septembrie 2020 , ora 14.24


Filarmonica Sibiu organizează în perioada 7-13 septembrie 2020 cea de-a 19-a ediție a proiectului "Sibiu Opera Festival". Manifestarea reunește un număr de 10 evenimente vocal-simfonice pentru care au fost invitați artiști de talie națională și internațională. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul și aplicația oficială a Filarmonicii de Stat Sibiu.

După o vară în care am continuat să oferim publicului produse culturale de calitate prin cele două manifestări - "Zilele Muzicale Româno-Americane" și (tânărul proiect) "Concerte pe Acoperiș", începutul toamnei este rezervat iubitorilor genului liric. Ediția din acest an a proiectului Sibiu Opera Festival le are ca invitate pe Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu și Melinda Samson sub bagheta dirijorilor Tiberiu Soare și Adrian Morar.

Opera și muzica rock se contopesc anul acesta la Sibiu în 11 septembrie când va fi prezentată opera rock "Lucifer", compusă de Adrian Tăbăcaru, o opera rock eminesciană inspirată de poemul "Luceafărul". Evenimentul va avea loc în Piața Mare, cu începere de la ora 20.

Din programul festivalului nu vor lipsi nici anul acesta seriile de mici recitaluri cu arii din operă, reunite sub genericul "Take an Opera Break". Evenimentul va duce genul liric în afara scenelor de operă, în locuri și spații neconvenționale.

Festivalul se va încheia duminică 13 septembrie în Piața Mare, printr-o nouă colaborare a Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu cu Teatrul de Balet Sibiu. Cu începere de la ora 20 va fi prezentat spectacolul "Anotimpurile" de A. Vivaldi. Pentru acest eveniment a fost invitat dirijorul sibian Laurențiu Bischin și soliștii Ștefana Zaharia și Ionuț Bugnar.

Proiectul "Sibiu Opera Festival" este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.