Agenda de concert Înapoi

Filarmonica Sibiu - Folclor simfonic de Ziua Națională

Publicat: vineri, 27 Noiembrie 2020 , ora 9.48

Un program alcătuit 100% din adaptări simfonice ale unor piese tradiționale românești va putea fi urmărit în direct de Ziua Națională a României. Alături de muzicienii Filarmonicii Sibiu, dirijați de carismatica Simona Strungaru, pe scenă vor urca două soliste cu voci spectaculoase și apariții fermecătoare: Irina Sârbu și Elena Dediu. Concertul va fi transmis în direct pe canalul de youtube și pagina de facebook a instituției, cu începere de la ora 19.00.

După spectaculosul concert al orchestrei sibiene de la Ateneul Român, dedicat Zilei Naționale în anul 2019, anul acesta, ritmurile tradiționale românești se adaptează unui ansamlu care respectă regulile de distanțare, în Stațiunea Muzicală Brukenthal. Conceptul, intitulat generic "Tribut Maria Tănase", o are în prim-plan pe solista îndrăgostită de jazz, Irina Sârbu. "Bun îi vinul ghiurghiuliu", "Butelcuța me", "Mărie și Mărioara", "Un țigan avea o casă" sau "Mă dusei să trec la Olt" sunt doar câteva dintre lucrările cu care publicul se va întâlni online în cadrul acestui concert extraordinar.

Inedita "Suita simfonică în stil românesc" de Simona Strungaru va completa programul serii. Pentru această lucrare a fost invitată, în premieră la Sibiu, soprana Elena Dediu.

Alături de cele trei invitate, ne vom bucura de prezența pe scenă a muzicienilor din Orchestra Simfonică a Filarmonicii Sibiu.

Concertul va fi transmis în direct din Sala Thalia a Filarmonicii Sibiu pe canalul de youtube, pagina de facebook și aplicația Filarmonica Sibiu, marți 1 decembrie 2020, cu începere de la ora 19.00.