Agenda de concert Înapoi

Filarmonica "Oltenia" Craiova - SUMMERTIME FEST - Stagiunea Estivală 2022

Publicat: luni, 4 Iulie 2022 , ora 9.44

Teatrul de vară - Parcul "Nicolae Romanescu", Craiova

Vineri - 8, 15 și 29 iulie, ora 21:00

SUMMERTIME FEST este genericul sub care se desfășoară anul acesta stagiunea estivală a Filarmonicii "Oltenia" Craiova. Numele celebrei piese muzicale, Summertime, este în ton cu programul pregătit pentru publicul invitat în spațiul generos al Teatrului de vară din Parcul "Nicolae Romanescu" pentru a se bucura de trei seri de muzică, din care nu vor lipsi hit-uri ce au încântat generații la rând.

Prima seară din SUMMERTIME FEST, cea din 8 iulie, va fi dedicată muzicii simfonice de SABIN PAUTZA, de un electrizant dinamism și înveșmântare fascinantă a culorilor sonore. Se vor cânta două divertismente pentru orchestră, o incursiune în lumea dansurilor secolului XX - Step, Bossa Nova, Rag Time, Country, Cha-Cha-Cha. În program va fi și muzică din filme celebre - Casablanca, Romeo și Julieta, Un bărbat și o femeie - la care se adaugă melodii latino orchestrate: Bésamemucho, Que sera, sera, Historia de un amor.

"FOREVER YOUNG", al doilea concert din SUMMERTIME FEST, din data de 15 iulie, va crea o atmosferă retro cu melodii celebre din repertoriul internațional și românesc, cum sunt: Leo Leandros aranj. Sabin Pautza: "Goodbye, My Love"; Elvis Presley aranj. Sabin Pautza: "Love Me Tender"; Benny Andersson & Björn Ulvaeus aranj. Sabin Pautza: "Mamma mia"; Marius Țeicu aranj. Sabin Pautza: "O portocală"; Florin Bogardo aranj. Sabin Pautza: "Ani de liceu"; Vasile V. Vasilache aranj. Sabin Pautza: "Ploaia și noi". Aranjamentul muzical pentru cor (baterie, chitară bas, chitară electrică și pian) este realizat de maestrul SABIN PAUTZA iar concertul va fi dirijat de MANUELA ENACHE-PÎRVU.

Al treilea concert și cel care va încheia SUMMERTIME FEST, în data de 29 iulie, va fi "TANGO SIMFONIC" cu ANALIA SELIS și MARIANO CASTRO, dirijor MATEI POP.

Originară din Argentina, cu cetățenie română, ANALIA SELIS este una dintre cele mai exotice și mai apreciate voci din peisajul muzical românesc. Este absolventă a Universității de Muzică din San Miguel de Tucumán și a Longy School of Music din Boston (Diploma in Vocal Performance, 2002). La un an de la stabilirea în România (2004), câștigă locul al III - lea la Festivalul Internațional de la Brașov "Cerbul de Aur", unde a reprezentat Argentina. Devenind extrem de cunoscută în lumea muzicii latino-pop din România, participă la emisiuni, înregistrează materiale pentru radio și televiziune și cântă pe cele mai reprezentative scene ale țării. A reprezentat România la ABU Radio Song Festival (Beijing, China).

Toate cele 3 concerte vor avea loc la Teatrul de Vară din Parcul "Nicolae Romanescu", începând cu ora 21.00, intrarea fiind liberă.

http://www.filarmonica-oltenia.ro/

https://www.facebook.com/filarmonicaolteniacraiova/

https://www.instagram.com/olteniaphilharmonic/