ACUM:
17.00
Arpeggio (R)
Beethoven & more pentru două ore.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Agenda de concert Înapoi

Filarmonica 'Oltenia' Craiova - Stagiunea 74

Publicat: marți, 9 Martie 2021 , ora 15.16


Vineri, 12 martie 2021, ora 19:00
Orchestra Simfonică aFilarmonicii "Oltenia"

Concert Vieuxtemps/

Schubert


DIRIJOR

IULIAN RUSU


SOLIST

HORIA VĂCĂRESCU (vioară)


În program:

Henri Vieuxtemps: Concertul nr. 4 în Re minor pentru vioară și orchestră,op. 31
Franz Schubert: Simfonia nr. 3 în Re major, D. 200


Vineri, 12 martie 2021, de la ora 19:00, Stagiunea 74 va continua cu un concert simfonic Vieuxtemps/Schubert, sub bagheta dirijorului IULIAN RUSU, solist - violonistul HORIA VĂCĂRESCU. "De o discreție reconfortantă, cu un stil dirijoral marcat de maturitate, IULIAN RUSU își exercită pasiunea, în toate contextele vieții sale muzicale - interpret, dirijor, profesor - cu o maximă acuratețe și rigoare"(Petruța Coroiu). Violonistul HORIA VĂCĂRESCU s-a impus ca unul dintre muzicienii de elită ai timpului nostru. Cu o abilitate naturală și un sunet rafinat, aparițiile sale sunt întotdeauna primite cu entuziasm de către public. În program sunt lucrări din creația compozitorilor Henri Vieuxtemps și Franz Schubert.


IULIAN RUSU A efectuat turnee în calitate de solist sau dirijor în Bulgaria, Cipru, Corea de Sud, Germania, Israel, Italia, Japonia, Kuwait, Spania, Suedia, S.U.A. și Ungaria. A apărut în calitate de dirijor în țară la pupitrul orchestrelor Filarmonicilor din: Arad, Bacău, Botoșani, Brașov, Craiova, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Orchestra de Cameră Radio, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara și a unor ansambluri orchestrale și camerale formate la inițiativa sa. În străinătate a dirijat: Asia Philharmonic (Busan - Coreea de Sud), Orchestra Națională Radio din Atena, Orchestra Simfonică din Cipru, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale din Chișinău, Orchestra Simfonică din Muntenegru, Orchestra Operei Naționale din Tblisi (Georgia). Iulian Rusu este conferențiar universitar doctor la Universitatea Națională de Arte "George Enescu" din Iași și solist instrumentist la Filarmonica din Brașov. Repertoriul dirijorului Iulian Rusu include lucrări aparținând tuturor epocilor și stilurilor creatoare inclusiv operetă, operă și balet.


Presa britanică a scris despre reprezentațiile violonistului HORIA VĂCĂRESCU: "o prestație încântătoare", "virtuozitate extremă" și l-a numit "un mare talent". În prezent, Horia se bucură de o carieră internațională de succes ca solist concertist, muzician de cameră și profesor de vioară. Angajamente profesionale l-au purtat pe patru continente, de pe cel american până în Orientul Îndepărtat. Horia este invitat la numeroase festivaluri de muzică pentru a concerta și a susține cursuri de măiestrie. Dintre acestea, amintim: Brighton Festival, City of London Festival, Chilingirian ChamberFest - Anglia, Evmelia Festival - Grecia, Fimu Festival - Franța, Verbier Festival - Elveția, Tenby Arts Festival - Țara Galilor, Festivalul Carl Filtsch - Sibiu, Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului, Festivalul Mozart - Brașov.


Concertul va avea loc cu public în sală, cu limitarea locurilor la maximum 120 de persoane și respectarea măsurilor de siguranță medicală: accesul melomanilor pe circuite separate de intrare-ieșire, măsurarea temperaturii, dezinfectarea mâinilor, purtarea măștii de protecție, distanța fizică de minimum 2 metri între spectatori.


Prețuri bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenți, seniori)

Agenția de bilete, Calea Unirii, nr. 16

Telefon: 0251.414.698

Program: luni-vineri; orele 10:00-18:00