Agenda de concert Înapoi

Filarmonica "Oltenia" Craiova - Deschiderea stagiunii 2022/2023

Publicat: miercuri, 5 Octombrie 2022 , ora 14.47

ORCHESTRA SIMFONICĂ A FILARMONICII "OLTENIA"

DIRIJOR

JANGWON SEO - COREEA DE SUD

SOLIST

VALENTIN ȘERBAN - vioară

Deschiderea HOPE Season, Stagiunea SPERANȚEI - 2022/2023 a Filarmonicii "Oltenia" Craiova, va avea loc vineri, 7 octombrie, ora 19:00, cu un concert simfonic BRAHMS/ BIZET, sub bagheta dirijorului sud-coreean JANGWON SEO. Solistul serii va fi violonistul VALENTIN ȘERBAN, câștigătorul marelui premiu la Concursul Internațional "George Enescu" (ediția 2020/21). În prima parte, se va cânta Concertul în Re major pentru vioară și orchestră de BRAHMS iar seara se va încheia cu suitele I și II din opera "CARMEN" de BIZET.

JANGWON SEO - dirijor din Coreea de Sud

Compozitor și dirijor, Jangwon Seo activează ca profesor-asistent în cadrul Universității Naționale Gangneung-Wonju și la Universitatea Sookmyung (Coreea de Sud), unde predă cursurile de dirijat orchestră, analiză și forme muzicale, teoria muzicii și armonie. A deținut postul de dirijor al Orchestrei Simfonice Naționale din Seul; actualmente, este dirijor principal al Companiei de Operă Michooholl și director artistic al Companiei de Operă Seorum, ansambluri alături de care participă la turnee internaționale și promovează, în special, creații moderne din domeniul muzicii de operă.

VALENTIN ȘERBAN - laureat al concursului "George Enescu"

Valentin Șerban este câștigătorul marelui premiu al secțiunii de vioară la Concursul Internațional George Enescu (ediția 2020/21), după o finală care a ridicat publicul în picioare și în care a interpretat Concertul în Re minor pentru vioară și orchestră, op. 47 de Sibelius, la Ateneul Român. A cântat în săli faimoase de concerte cum ar fi Grande Salle Pierre Boulez - Philharmonie de Paris, Konzerthaus Berlin, Queen Elisabeth Hall în Antwerp, Ateneul Român, Opéra de Dijon, Le Volcan în Le Havre etc. și a fost pe aceeași scenă cu muzicieni renumiți, precum Alina Pogotskina, Alissa Margulis, Alexander Buzlov, Konstantin Heidrich, Claudio Bohorquez, Viviane Hagner, Diana Ketler, Răzvan Popovici, Aimo Pagin, Vladimir Mendelssohn, Philippe Graffin, Marius Ungureanu.

JOHANNES BRAHMS - concert de vioară "împotriva viorii"

Conceput în vara anului 1878 în stațiunea austriacă Pörtschach, Concertul în Re major pentru vioară și orchestră i-a fost dedicat de Brahms marelui interpret Joseph Joachim, care l-a prezentat, în primă audiție, cu concursul celebrei orchestre "Gewandhaus" Leipzig, sub bagheta compozitorului. Declarat inițial "împotriva viorii" de către violoniștii vremii, concertul se va impune treptat prin consistenta substanță dramatică, arhitectura fără cusur și tratarea eminamente simfonică, astăzi el fiind considerat un pisc al literaturii violonistice și o mărturie grăitoare a luptei împotriva virtuozității gratuite.

GEORGES BIZET - "Carmen", un fiasco devenit succes

"CARMEN" de BIZET este, adesea, considerată una dintre cele mai mari opere scrise vreodată datorită superbei linii melodice, a orchestrației și a atmosferei poveștii, dar și datorită măiestriei cu care Bizet a oglindit emoțiile și frământările personajelor în muzică. Conține câteva dintre cele mai cunoscute fragmente din tot repertoriul muzicii de operă, printre care Habanera, Toreador și La fleur que tu m'avais jetée.

Abonamentele și biletele s-au pus în vânzare și se pot procura online:

https://www.myticket.ro/.../abonament-2022-2023-semestrul...

https://www.myticket.ro/.../concert-simfonic-7-octombrie...

https://www.entertix.ro/g/607/filarmonica-oltenia.html

De asemenea, achiziționarea biletelor și abonamentelor se face de la agenția filarmonicii, din Calea Unirii 16, luni - vineri, orele 10:00 - 18:00.

Bilet preț întreg: 50 lei

Bilet preț redus (elevi, studenți, seniori): 15 lei

Preț abonament: 120 lei/ 8 concerte

http://www.filarmonica-oltenia.ro/
https://www.facebook.com/filarmonicaolteniacraiova/

https://www.instagram.com/olteniaphilharmonic/