Agenda de concert Înapoi

Filarmonica Brașov începe a 145-a stagiune

Publicat: miercuri, 28 Septembrie 2022 , ora 14.50

Filarmonica Brașov va da joi seară startul celei de-a 145-a stagiuni. Cu această ocazie, se va cânta celebra Carmina Burana de Carl Orff. Orchestra simfonică va fi dirijată de maestrul Cristian Oroșanu. Soliștii serii vor fi Alexandra Grigoraș (soprană), Adrian Mărcan (bariton) și Stefan von Korch (tenor). De asemenea, pe scena Sălii Patria va urca și Corul Filarmonicii de Stat "Transilvania" din Cluj-Napoca.

Concertul se va relua și a doua zi, vineri, tot de la ora 19. Deja pentru ambele concerte s-au vândut aproape toate biletele.

Cu ocazia deschiderii noii stagiuni, managerul filarmonicii, Ioan-Dragoș Dimitriu a spus: "După o vară în care evenimentele estivale au dat viață Brașovului, mă bucur că ne vom revedea din nou cu publicul la Sala Patria începând cu 29 septembrie. Știu că această stagiune aniversară, cea de-a 145-a, a fost foarte mult așteptată și mă bucură faptul că vom continua colaborările cu unii dintre cei mai renumiți artiști ai lumii muzicale internaționale precum Igudesman & Joo (24 noiembrie 2022), Stefan Arnold sau Andrei Korobeinikov (15 decembrie 2022) și cu cei mai importanți artiști români ai momentului cum ar fi Horia Mihail, Cristian Oroșanu, Răzvan Popovici sau Florin Ionescu-Galați. Filarmonica Brașov și-a diversificat paleta de repertoriu în ultimii doi ani și vă invităm la Sala Patria să ascultați concerte care aparțin diferitelor genuri, de la muzică clasică la jazz sau pop. Programele noastre se adresează tuturor gusturilor și grupelor de vârstă. Filarmonica Brașov este un loc de întâlnire pentru comunitatea brașoveană, un loc în care sufletul și mintea își găsesc armonia."

Pentru luna octombrie, Filarmonica Brașov a pregătit noi concerte și recitaluri pentru publicul meloman din Brașov. Primul eveniment al lunii octombrie va avea loc vineri, pe 7 octombrie, de la ora 19. Solista serii va fi pianista Kira Frolu, iar concertul va fi dirijat nu de unul, ci de opt dirijori care vor fi participat în cursul săptămânii la un masterclass cu celebrul dirijor Uroč Lajovic. Apoi, pe 13 octombrie, brașovenii îl vor putea asculta pe pianistul Stefan Arnold, într-un concert dirijat de maestrul Junping Qian.

Pe 20 octombrie, Filarmonica Brașov propune un eveniment muzical în care brașovenii vor putea asculta Rapsodia Română nr. 1 de George Enescu, într-un concert dirijat de maestrul Gheorghe Costin. O săptămână mai târziu, pe 27 octombrie, brașovenii vor putea asculta un concert dirijat de József Horváth, care îl va avea ca solist pe Csiky Boldizsar.

Pe lângă aceste concerte, Filarmonica Brașov așteaptă iubitorii de muzică și la mai multe recitaluri care vor avea loc în sala muzicii de cameră. Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov® continuă Integrala Șostakovici pe 11 octombrie, iar pe 21 și pe 22 octombrie, filarmonica va avea invitați din străinătate în alte două recitaluri de excepție.

Pe lângă concerte, brașovenii vor putea descoperi și noi expoziții în foaierul Sălii Patria, care vor completa experiențele muzicale propuse de filarmonică.