Recomandări Înapoi

Festivalul 'Vladimir Spivakov invită', 2015 - 'Concerte de 5 stele' 9 - 12 mai 2017

Publicat: marți, 9 Mai 2017 , ora 9.48


Dom Muzyki - Casa muzicii din Moscova, cel mai modern și performant centru artistic din capitala Rusiei,  găzduiește nu doar cea mai mare orgă de pe teritoriul  Rusiei, construită de două companii germane -  Glatter-Götz și Klais -  dar și concertele ansamblului “Virtuozii din Moscova” și ale Orchestrei Filarmonică Națională a Rusiei, ambele, sub direcținea artistică a lui Vladimir Spivakov. Personalitate influentă a scenei muzicale internaționale, dirijor, violonist, președinte al unei fundații care sprijină în prezent mii de tinerii interpreți ruși, Vladimir Spivakov a fost desemnat în 2006, Artist UNESCO pentru Pace, datorită contribuției sale în lumea artei și a activităților vizând pacea și dialogul între culturi.

După experiența sa ca fondator și director artistic al Festivalului Colmar din Franța, încă din 1989, visul lui Vladimir Spivakov de a avea propriul festival și în patria natală a devenit realitate în anul 2001, odată cu prima ediție a Festivalului “Vladimir Spivakov invită...”.

La Radio România Muzical ascultăm o selecție de înregistrări live din ediția 2015 “Vladimir Spivakov invites...” , un program de la Șostakovici la Bach, în care îl vom admira  alături de Vladimir Spivakov pe unul dintre colaboratorii săi fideli în acest proiect artistic - pianistul Denis Matsuev, în partitura romanticului concert în la minor de Edvard Grieg. În aceeași selecție vom asculta și concertul laureaților ediției 2015 a Concursului Internațional Ceaikovski de la Moscova reuniți sub bagheta lui Vladimir Spivakov: pianistul american de origine chineză George Lee, violonista germană de origine sudcoreeană Clara-Jumi Kang, și violoncelistul Alexander Ramm.

Festivalul “Vladimir Spivakov invites...” la Sala Svetlanov de la Casa muzicii din Moscova -  în emisiunea 'Concerte de 5 stele', 9 - 12 mai 2017, ora 15,30.

Ana Voinescu