Interviuri Înapoi

Festivalul ''Timișoara muzicală''

Publicat: joi, 29 Aprilie 2010 , ora 15.02

Directorul Filarmonicii "Banatul", Ioan Coriolan Gârboni, a avut amabilitatea să ne dea o scurtă declarație având ca subiect evenimentele pe care le va derula instituția timișoreană în cadrul Festivalului "Timișoara muzicală":

«Am ajuns la cea dea 35-a ediție a Festivalului. Fiind o ediție rotundă am pregătit spectatorilor diferite surprize: avem concerte simfonice, recitaluri, un festival de muzică veche în cadrul Festivalului "Timișoara muzicală", concert de jazz, poezie cu Maia Morgenstern și cu alți actori. Mai avem în această seară onoarea de a găzdui Orchestra Națională Radio din București și iată că peste 90 de muzicieni dirijați de Jin Wang, împreună cu pianistul Horia Mihail vor deschide acest festival, care va dura exact o lună, din 29 aprilie 2010, până în 29 mai 2010.

Este un festival foarte bogat în evenimente și sper să avem sala plină. A fost un parteneriat frumos între Filarmonică și Orchestrele și Corurile Radio, deci este o mare bucurie pentru noi să putem oferi timișorenilor și bănățenilor un festival internațional.»

Declarație preluată de Andreea Chiselev