ACUM:
22.00
Grădina de... sunete (R)
Marea muzică, dincolo de cuvinte: într-o grădină paradisiacă.
Urmează: 0.00 Nocturn jazz Portrete ale celor mai importanți oameni din jazz.
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Agenda de concert Înapoi

Festivalul SoNoRo XV 'Pasărea Măiastră' continuă în București, între 28 noiembrie - 9 decembrie

Publicat: miercuri, 25 Noiembrie 2020 , ora 16.35

Festivalul SoNoRo XV "Pasărea Măiastră" continuă cu o serie de concerte, transmise live din câteva dintre cele mai frumoase muzee și reședințe istorice private din București, în perioada 28 noiembrie - 9 decembrie 2020.

Concertele se vor putea urmări pe platforma https://festival.sonoro.ro/ și pe cele ale partenerilor: Raiffeisen Bank (https://art.raiffeisen.ro/) și Vodafone Business (https://www.vodafone.ro/impreunamaiputernici).

Concertele care deschid partea a doua a Festivalului SoNoRo, intitulate Muza adormită (28 noiembrie) și Masa Tăcerii (29 decembrie), sunt inspirate din opera lui Constantin Brâncuși. Transmisiile live ale concertelor vor fi completate cu imagini ale unei selecții de fotografii realizate de Brâncuși și ale afișelor celor mai importante expoziții ale sale, expuse în Galeria DADA din București, precum și de imagini filmate de către sculptorul român în atelierul său, care au fost proiectate anul trecut la expoziția din BOZAR, în cadrul Festivalului Internațional Europalia.

"Ne-a bucurat mult entuziasmul cu care publicul a primit primele concerte și numărul mare de ascultători care a asistat la concertele transmise live din sălile de concert din Brașov și Sibiu, pe platformele SoNoRo și cele ale partenerilor noștri. Chiar dacă am fost nevoiți să ne invităm ascultătorii doar în sala virtuală de concerte, anul acesta, am dorit să păstrăm ținuta concertelor și ne-am străduit să oferim o ediție cu adevărat aniversară, cu un repertoriu foarte bogat și interpretări de excepție, într-un format adaptat pentru mediul online. Mulțumim tuturor care ne-au fost alături, celor care ne-au sprijinit prin donații și ne-au transmis încurajări. Toate acestea ne-au oferit energia și inspirația cu care am pregătit partea a doua a Festivalului SoNoRo. Sperăm să vă avem aproape în continuare, în fiecare seară, la fiecare concert, și să lăsăm emoția muzicii să ne reconecteze." - Răzvan Popovici, Directorul executiv al Festivalului SoNoRo.

Concertele părții a doua a Festivalului SoNoRo vor fi interpretate de muzicieni remarcabili care provin din Rusia, Germania, Spania, Japonia, Argentina și România: Alina Pogostkina (vioară), Alexander Sitkovetsky (vioară), Jonian Kadesha (vioară), Erik Schumann (vioară), Valentin Șerban (vioară), Tomoko Akasaka (violă), Răzvan Popovici (violă), Justus Grimm (violoncel), Valentin Răduțiu (violoncel), Benedikt Klöckner (violoncel), Cornelius Zirbo (violoncel), José Gallardo (pian), Ioan Dragoș Dimitriu (pian) și Pablo Barragen Hernandez (clarinet).

"Ne bucurăm că am putut aduce toți acești muzicieni extraordinari împreună, la București, în această perioadă dificilă și că am putut dezvolta un program muzical complex, cu un repertoriu captivant. Involuntar, alegerea lucrărilor muzicale reflectă trăirile noastre interioare, manifestate în concerte cu titluri precum Pasărea Phoenix - Cântând în întuneric (1 decembrie), Cum să fii liber (4 decembrie), Colivia (5 decembrie) sau Fără granițe (6 decembrie). Fiecare concert spune o poveste, transmite un mesaj, ilustrează etape din istoria muzicii, măreția unei ere, dispariția sa și apariția noilor generații, renăscute din cenușa epocilor anterioare. Sperăm ca, la finalul concertelor, publicul să experimenteze o emoție puternică eliberatoare, acel catarsis atât de necesar în aceste timpuri întunecate și să rămână cu emoția speranței și a bucuriei unui nou început. Acesta este mesajul pe care dorim să-l transmitem, de aceea am făcut și toate eforturile de a ajunge la public, prin orice mijloace, anul acesta, pentru a ne îndeplini menirea de artiști, de a transmite speranță și bucurie." - Diana Ketler, Directorul artistic al Festivalului SoNoRo.

Concertele transmise online sunt accesibile gratuit pe platformele proprii și pe cele ale partenerilor. Cei care doresc să onoreze munca artiștilor, o pot face printr-o donație direcționată către Asociația Sonoro: https://sonoro.ro/donatie/.