Evenimentele săptămânii Înapoi

Festivalul Robeco SummerNights, o nouă transmisiune directă de la Concertgebouw Amsterdam

Publicat: marți, 4 Iulie 2017 , ora 14.51

O nouă transmisiune directă din Festivalul Robeco SummerNights, găzduit între 1 iulie și 31 august de Concertgebouw Amsterdam la Radio România Muzical. Duminică, 9 iulie, invitați vor fi membrii Academiei din Köln, ansamblu condus de Michael Alexander Willens și pianistul Ronald Brautigam.

Ansamblul este renumit la nivel internațional pentru încercarea de a reda cât mai veridic intențiile compozitorilor - utilizează ediții urtext, cercetează practicile epocii din care provin lucrările și cântă pe instrumente istorice. Așa se va întâmpla și în concertul de duminică seara, în care solistul, Ronald Brautingam, alături de care Academia din Köln a înregistrat cu mare succes integrala concertelor lui Mozart, va cânta la fortepiano.

Programul include două opusuri de Mozart și două de Beethoven, într-o alcătuire interesantă: Uvertura operei Nunta lui Figaro și Concertul pentru pian nr.23 în La major semnate Wolfgang Amadeus Mozart, iar după pauză, Uvertura baletului Făpturile lui Prometeu și Concertul nr.1 în Do major din creația lui Ludwig van Beethoven.

Festivalul în care este înscris acest concert, Robeco SummerNights, are un program variat: concerte de muzică clasică, jazz, flamenco sau muzică de film. Printre invitați se numără violoniștii Janine Jansen, Arabella Steinbacher, Viviane Hagner și Christian Tetzlaff, dirijorii Paavo Järvi și Lawrence Foster, pianiștii Piotr Anderszewski, Lars Vogt. Ce semnifică numele Robeco? Rotterdamsch Beleggings Constorium este o companie de servicii financiare care susține această serie de manifestări de aproape 30 de ani.

Mozart și Beethoven cu Academia din Köln, dirijorul Michael Alexander Willens și pianistul Ronald Brautigam - duminică, 9 iulie, de la ora 21.00.

Andreea Chiselev