ACUM:
20.30
Aquarela do Brasil cu Berti Barbera
Muzica Braziliei în tonuri de vacanță
Urmează: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.
Apoi: 22.30 Interpreții Festivalului 'George Enescu' 2021 (R) Marile nume invitate, în înregistrări de referință.

Agenda de concert Înapoi

Festivalul Mozartissimo la Casa Artelor Dinu Lipatti, ediția a V-a

Publicat: joi, 15 Iulie 2021 , ora 19.49

Casa Artelor Dinu Lipatti organizează cea de-a V-a Ediție a Festivalului Mozartissimo vineri, sâmbătă și duminică - 16, 17 și 18 iulie 2021, în Salonul de Muzică al Casei Lipatti.

Festivalul este dedicat genialului Wolfgang Amadeus Mozart, compozitorul preferat al celui mai mare pianist român al tuturor timpurilor, Dinu Lipatti.

Pe parcursul celor trei zile de Festival, publicul va avea ocazia să vadă Expoziția în aer liber - "Viața și creația lui Wolfgang Amadeus Mozart", despre universul fascinant al marelui compozitor, precum și Expozițiile permanente - "Dinu Lipatti - viața și opera" și "Familia Lipatti și prietenii". În intervalul 18:30 - 19:00 publicul se va bucura de Audițiile unor Înregistrări celebre, în interpretarea marelui pianist Dinu Lipatti, din creația lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Vineri, 16 iulie 2021, începând cu orele 19:00, în Salonul de Muzică al Casei Lipatti va fi proiectată prima parte a filmului documentar "Geniul lui Mozart", o producție BBC realizată de dirijorul și profesorul Charles Hazelwood în anul 2004, care prezintă într-un mod pasionant viața și opera compozitorului de la Salzburg.Seara va continua cu Recitalul Extraordinar de Sonate susținut de bursierii Fundației Regale Margareta a României din Programul "Tinere Talente" - violonista Dora Lăpuște și pianistul Cadmiel Boțac. Publicul prezent la Festival va asculta Sonata pentru pian KV311 în Re major și Sonatele pentru pian și vioară KV 301 în Sol major, KV 303 în Do major și KV 379 în Sol major.

Sâmbătă, 17 iulie 2021, de la orele 19:00, în Salonul de Muzică al Casei Lipatti va fi proiectată partea a II-a a Filmului documentar "Geniul lui Mozart" despre viața marelui compozitor austriac.

De la orele 20:00 va avea loc Recitalul Extraordinar de Triouri susținut de Ansamblul Larson, format din violonista Andreea Greluș, violoncelistul Mircea Marian și pianista Cătălina Bordeanu. Programul serii conține Triourile pentru vioară, violoncel și pian KW 502, KW 548 și KW 564.

Duminică, 18 iulie 2021, începând cu orele 19:00 vom oferi publicului nostru a treia parte a filmului documentar despre viața marelui compozitor austriac intitulat "Geniul lui Mozart". Cea de-a V-a ediție a Festivalului Mozartissimo se va încheia cu un Recital Extraordinar de Arii, Duete și Terțete celebre din creația mozartiană, susținut de soprana Marta Sandu Ofrim, mezzosoprana Antonela Bârnat, basul Iustinian Zetea și pianista Ioana Maxim. Programul serii cuprinde Arii, Duete și Terțete din Operele "Flautul fermecat", "Nunta lui Figaro", "Răpirea din Serai", "Don Giovanni", "Cosi fan Tutte", "Clemența lui Titus"și "Missa în Do minor".

Programul Tinere Talente, coordonat de profesoara Gabriela Iordache, are ca obiectiv crearea de oportunități egale, prin sprijinirea și promovarea tinerilor artiști talentați, care provin din familii cu posibilități materiale reduse și care nu își pot dezvolta talentul din cauza lipsurilor financiare. În cadrul parteneriatului cultural creat, Casa Artelor Dinu Lipatti susține inițiativa Fundației Regale Margareta a României, oferindu-le muzicienilor talentați Scena dedicată artiștilor profesioniști și oportunitatea de a evolua în fața publicului iubitor de Artă și Frumos, în Casa marelui pianist și compozitor Dinu Lipatti.