Interviuri Înapoi

Festivalul Johann Strauss - ediția a XV-a

Publicat: luni, 22 August 2016 , ora 12.28

Asociația Română a Iubitorilor Valsului organizează în perioada 21-28 august 2016 cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional "Johann Strauss", serie intrată în tradiția manifestărilor de gen din România. Detalii despre concertele de anul acesta, ne oferă Iosefina Rodica Chebeleu, directorul Festivalului.

"A XV-a ediție a Festivalului Internațional "Johann Strauss" debutează cu un concert pe 21 august, duminică, la ora 19.00, la Ateneul Român. Vom prezenta piese deosebite - unele care nu au fost cântate de peste o sută de ani și, mai ales, nu au fost cântate niciodată în țara noastră.

Festivalul "Johann Strauss" are drept obiectiv prezentarea compozitorului român Iosif Ivanovici, cel care a compus frumosul vals "Valurile Dunării".


Ce artiști vor participa la acest concert de deschidere?

În primul rând este Orchestra Filarmonică București, dirijorul Jozsef Horvath de la Cluj și soprana Patrizia Simona.


După aceea, vă mutați la Muzeul Cotroceni…

La Sala Cerchez va avea loc concertul dedicat familiei Strauss și Iosif Ivanovici, ocazie cu care se pune în scenă un potpuriu din opereta "La porunca împărătesei" de Bruno Ramschtein, care nu s-a cântat de peste o sută de ani; de asemenea, "Valurile Dunării", un marș japonez, Pizzicato Polka, din nou frumoasa "Dunăre albastră" și Marșul Radetzky.

Va avea loc tot la Sala Cerchez, în ziua de 24 august, recitalul violonistei Corina Bura acompaniată la pian de o fantastică pianistă, Viorela Ciucur.

De asemenea, vom avea un recital de orgă, care va avea loc la Catedrala "Sfântul Iosif" duminică, 28 august, la ora 19.30. Recitalul de orgă este susținut de Erich Turk.

La toate concertele și recitalurile din festival intrarea este liberă.

Festivalul se adresează unor seniori care iubesc valsul și, de asemenea, se adresează tineretului.

Interviu realizat de Jeanine Costache