Agenda de concert Înapoi

Festivalul Internațional George Enescu, inclus pe lista scurtă a nominalizărilor The International Opera Awards, echivalentul Premiilor Oscar în lumea muzicii

Publicat: luni, 28 Noiembrie 2022 , ora 9.11

Ediția 2021 a Festivalului Internațional George Enescu a fost inclusă pe lista scurtă de nominalizări ale prestigioaselor The International Opera Awards, alături de alte evenimente de top din lumea muzicii clasice internaționale precum Donizetti Festival sau Garsington Opera. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc pe 28 noiembrie, la Teatro Real (Madrid, Spania).

Festivalul Internațional George Enescu este nominalizat la prestigioasele The International Opera Awards 2022 la categoria FESTIVAL, alături de Donizetti Festival (Bergamo), Garsinton Opera, Opera Leipzig Wagner 22, Santa Fe Opera și Savonlinna Festival, pentru includerea în program a unor reprezentații de operă inovatoare.

La ediția din 2021, care i-a avut la conducere pe dirijorul Vladimir Jurowski - în calitate de Director Artistic, și Mihai Constantinescu - Director Executiv, toate operele în concert din cadrul Festivalului Enescu au fost prezentate în premieră în România, cu proiecții multimedia, în interpretările unora dintre cei mai renumiți artiști și orchestre internaționale din lume. Proiecțiile multimedia au fost concepute de regizoare precum Carmen Lidia Vidu sau Nona Ciobanu.

Opera Te Deum, compusă de faimosul tenor, compozitor și dirijor José Cura a avut premiera mondială în România și a marcat aniversarea celei de-a 25-a ediții din istoria Festivalului Enescu.

Ceremonia de decernare a premiilor The International Opera Awards 2022 va avea loc pe 28 noiembrie, la Teatro Real din Madrid.