ACUM:
12.00
Jazz á la carte
Jazz de week-end, pentru toți.
Urmează: 12.30 Bucureștiul muzical de altădată (R)
Apoi: 13.00 De ieri și de azi din arhiva Orchestrelor Radio

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional 'George Enescu' - 26 septembrie 2013

Publicat: joi, 26 Septembrie 2013 , ora 12.37

Ziua de 26 septembrie înseamnă un al doilea concert pe care Orchestra Națională a Rusiei îl va prezenta în cadrul ediției 2013 a Festivalului Enescu la Sala Mare a Palatului, de această dată sub bagheta dirijorală a lui Horia Andreescu. De la ora 19.30 vor putea fi audiate Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Franz Liszt și Simfonia a II-a "Învierea" de Gustav Mahler. Soliști: celebrul pianist rus Boris Berezovsky, cel care a câștigat, în 1990, Concursul "Ceaikovski" de la Moscova, dar și soprana Anita Hartig și mezzo-soprana Bernarda Fink. Participă Corul Filarmonicii bucureștene pregătit de Iosif Ion Prunner. Acest concert va fi transmis în direct la Radio România Muzical și Radio România Cultural.

La Opera Națională București, în aceeași seară - spectacolul "Oedip" de George Enescu, avîndu-l pe baritonul Ștefan Ignat în rolul titular, montare în regia Andei-Tăbăcaru Hogea. Dirijează, de la ora 19,00, Adrian Morar.

Tot în 26 septembrie, la Ateneu, de la ora 17,00 poate fi ascultat din nou în recital pianistul Evgheni Kissin. Programul, integral Franz Schubert, va fi prezentat cu participarea violonistei Silvia Marcovici și a violoncelistului Alexander Kniazev.

La Pitești, Casa de Cultură a Sindicatelor va găzdui, în aceeași zi, concertul cvartetului "Maxim", inclus în turneul național "Classic Remix". Iar la Filarmonica din Arad, orchestra simfonică a instituției cântă muzică de Enescu și Bartok sub bagheta dirijorală a lui Borjan Canev și avându-l ca solist pe violonistul Antal Szalai, laureat al Concursului Internațional "George Enescu" din 2011.