ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Festivalul Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova 2016. Încep înscrierile!

Publicat: joi, 14 Ianuarie 2016 , ora 14.48

Radio România anunță deschiderea pe 15 ianuarie 2016 a sesiunii de înscriere pentru a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova.

Producție a Radio România, festivalul se va desfășura în perioada 31 mai - 4 iunie 2016, la București.

Grand Prix Nova devine un festival de tradiție, afirmat în spațiul cultural european și mondial. Tema aleasă, Inovația, a impulsionat creatori de pretutindeni să caute originalitatea în expresia sonoră, să exploreze tehnic și auctorial noi dimensiuni ale spectacolului acustic.

La a patra ediție, Grand Prix Nova invită la București personalități marcante, freelanceri sau reprezentanți ai posturilor prestigioase de radio în jurul unei competiții cu miza importantă a trofeelor festivalului. Discuțiile care finalizează fiecare zi de audiții vor dezbate viitorul artei sonore și a radioului în noul mileniu.

Juriul festivalului este format din profesioniști de excepție din spațiul românesc și internațional. Producțiile înscrise vor trece printr-un proces de preselecție ale cărui rezultate vor fi făcute publice pe 16 aprilie.

Festivalul se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale, Principesa Moștenitoare Margareta a României. Și în acest an, festivitatea de decernare a premiilor va avea loc la Palatul Elisabeta, subliniind încă o dată puternica legătură istorică și simbolică dintre Casa Regală și Radio România.

Grand Prix Nova a devenit o destinație obligatorie pentru traseul oricărei producții spre celebritate, iar București, locul de lansare pentru artiști ai teatrului radiofonic din întreaga lume.

Detalii pe www.grandprixnova.ro.