Agenda de concert Înapoi

Festivalul Internațional 'Vara Magică' se încheie pe 21 august, după 13 concerte cu săli arhipline la Ateneul Român

Publicat: luni, 19 August 2019 , ora 15.15

Pe 21 august se va încheia a opta ediție a Festivalul Internațional "Vara Magică", ultimul concert urnând a fi susținut de Orchestra Națională de Tineret a Olandei, dirijată de Anthony Hermus, solist pianistul Alexander Romanovsky.

Pentru a opta vară consecutiv, Festivalul Internațional "Vara Magică" invită la Ateneul Român mari orchestre simfonice de tineret din întreaga Europă, într-o spectaculoasă serie de 13 concerte ce s-a desfășurat între 10 iulie și 21 august, în serile de miercuri și joi, la Ateneul Român, în fața unor săli arhipline, sub egida aniversară "București 560".

Al treisprezecelea concert al festivalului, programat miercuri, 21 august, ora 19.30, sub genericul "Creații fantastice", Orchestra Națională de Tineret a Olandei, dirijată de Anthony Hermus, va cuprinde un program Stravinsky - Le baiser de la fee: Divertimento, Serghei Rachmaninov - Variatiuni pe o tema de Paganini op. 43, solist pianistul Alexander Romanovsky, Hector Berlioz - Simfonia fantastica op. 14.

Crescând în anvergură an după an, Festivalul Internațional "Vara Magică" a adus în 2019 la Ateneul Român, din 10 iulie până pe 21 august, un nou record. Cele 13 concerte - 6 seri cu orchestre simfonice din întreaga Europă, 4 seri cu orchestre de cameră și 3 seri de muzică de cameră de cel mai înalt nivel -, s-au desfășurat în fața unor săli arhipline, dovedindu-se a fi adevărate atracții pentru publicul aflat în București în cursul verii.

Festivalul Internațional "Vara Magică sprijină inițiativa #NoiFacemUnSpital a Asociației Dăruiește Viață".

Biletele se pot găsi pe www.lanto.ro, www.bilete.ro și la casa de bilete a festivalului deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până vineri, între orele 14.00 și 19.00.