Interviuri Înapoi

Festivalul coral de muzică religioasă 'Buna Vestire' - Interviu cu dirijorul Voicu Enăchescu

Publicat: marți, 29 Martie 2016 , ora 14.57

În data de 25 martie 2015, la Palatul Național al Copiilor, s-a derulat o nouă ediție a Festivalului "Buna Vestire". Evenimentul a fost inițiat și organizat de doamna profesor Elena Nicolai, îndrumătoare a corului de copii "Meloritm", și a reunit în scenă unsprezece ansambluri provenite din toate colțurile țării. Voicu Enăchescu, dirijor al corului de cameră "Preludiu" și, actualmente, director al Asociației Naționale Corale din România a fost invitat de onoare al festivalului și ne-a transmis câteva impresii cu privire la acesta.


Vineri a avut loc cea de-a patra ediție a Festivalului de muzică religioasă "Buna Vestire", desfășurată la Palatul Național al Copiilor. Spuneți-ne câteva impresii despre cum s-a dezvoltat festivalul, de la nașterea inițiativei și până la această ultimă ediție.

Din punctul meu de vedere, s-a constatat și la fața locului, și la încheierea festivalului, pe scena sălii de la Palatul Copiilor, de la an la an, un progres evident; atât din punct de vedere al numărului de participanți, cât, mai ales, din punct de vedere al calității artistice pe care au prezentat-o corurile participante. Dacă ar fi să remarc două-trei coruri din ediția de anul acesta, cred că pot să evidențiez prestația peste medie a corului "Appasionato" din Târgoviște, dirijat de Florin Badea, a corului "Te Deum Laudamus", condus de părintele și profesorul Matei Zaharia. Acestea au dovedit un progres evident, cel puțin față de ultimele evoluții la care eu am participat. A fost și un cor care se remarcă prin rafinament, poate părea paradoxal… Prin rafinament și printr-o muncă extraordinară, muncă asiduă și depusă cu pricepere de dirijorul corului, Tudor Ionescu - este vorba de corul "Vox Medicalis".

Interviu realizat de Ana Diaconu