Recomandări Înapoi

Festivalul BBC-PROMS, ediția 2017 la Radio România Muzical

Publicat: marți, 28 Noiembrie 2017 , ora 11.46
Ca în fiecare an, Radio România Muzical vă oferă, cele mai interesante momente selectate din cadrul renumitului Festival BBC-Proms, ajuns, anul acesta la ediția cu numărul 123. Maratonul artistic european, desfășurat între 14 iulie și 9 septembrie, s-a evidențiat atât prin repertoriul abordat, de la cel clasic la cel contemporan, cu lucrări prezentate în primă audiție - în număr de 30 anul acesta - cât și prin tematica propusă, alta la fiecare ediție. Printre temele abordate în 2017, le menționăm pe cele dedicate aniversării a 100 de ani de la Revoluția Rusă și 500 de ani de la Reforma Protestantă.

Pe parcursul celor două luni, numai la Radio România Muzical ați avut posibilitatea să ascultați în transmisiuni directe 13 dintre cele 75 de concerte oferite de BBC.

De luni, 4 decembrie, continuăm să vă oferim un serial dedicat ediției de anul acesta a Festivalului "BBC-Proms", înregistrarea unor concerte care s-au derulat pe scenele de la "Royal Albert Hall" sau "Cadogan Hall" din Londra. Dirijorii Ilan Volkov, Daniel Barenboim, Mark Wigglesworth, Xian Zhang, Michael Thilson Thomas, Kazushi Ono, Juanjo Mena, Karen Kamensek, Daniel Harding, Louis Langrée, Daniele Gatti, sunt numai câțiva dintre maeștrii baghetei care au fermecat publicul britanic, dar îi vor încânta în continuare și pe melomanii din România. În cadrul emisiunii "Scena europeană", vom transmite la Radio România Muzical o parte dintre "Promenadele londoneze" de la BBC.

Luni 4 decembrie la ora 21.20 vă propun selecțiuni din concertul susținut de Orchestra Simfonică BBC la "Royal Albert Hall" din Londra în 26 iulie. Dirijor Ilan Volkov. În program Poemele simfonice nr.10 "Hamlet" și nr.13 "De la leagăn la mormânt" de Franz Liszt Suita "Tablouri dintr-o expoziție" de Mussorgski/Ravel. Și asta nu este tot... Veți mai putea asculta și o înregistrare din concertul susținut de Capela de Stat din Berlin, tot la "Royal Albert Hall" din Londra, în 16 iulie. Dirijor Daniel Barenboim. Printre lucrările interpretate s-a aflat și Simfonia a II-a op.63 în Mi bemol major de Edward Elgar.

Mihai Stănescu