ACUM:
10.00
România valorilor muzicale (I).
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Evenimentele săptămânii Înapoi

Evenimente din Festivalul Internațional 'George Enescu' la Concertele RRM

Publicat: miercuri, 10 Noiembrie 2021 , ora 8.04

Radio România este partenerul Festivalului Internațional "George Enescu" încă de la prima ediție. În 2021, melomanii s-au delectat cu o ediție aniversară, a 25-a, a festivalului, desfășurată în perioada 28 august - 26 septembrie.

Cele patru secțiuni - Mari orchestre ale lumii la Sala Mare a Palatului, Recitaluri și Orchestre Camerale, la Sala Mare a Ateneului Român, Enescu și contemporanii la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României și Muzica Secolului XXI la Sala Radio - au însumat 75 de concerte și recitaluri. Radio România Muzical a transmis în direct toate concertele pentru care artiștii și-au exprimat acordul - 70 la număr.

Între 4 noiembrie și 16 decembrie, Concertele Radio România Muzical, vă prilejuiesc câtorva dintre concertele care nu au fost transmise în direct, ce au avut loc la Sala Mare a Palatului și Ateneul Român. Sunt evenimente de un înalt nivel artistic, cu o mare încărcătură emoțională, ce au ridicat publicul în picioare.

La Radio România Muzical puteți asculta, în fiecare joi, de la ora 19.00, următoarele concerte:


Joi, 4 noiembrie 2021

Recitalul susținut de Joyce DiDonato și Ansamblul Il Pomo d'Oro la Sala Mare a Ateneului Român (14 septembrie 2021). Pagini din opere de: Salamone Rossi, Claudio Monteverdi, Antonio Cesti, Tarquinio Merula, Giovanni Battista Buonamente, John Dowland, Johann Adolph Hasse, Georg Friedrich Handel, Jean-Philippe Rameau.


Joi, 11 noiembrie 2021

Concertul susținut de Filarmonica Della Scala dirijată de Andrés Orozco-Estrada la Sala Mare a Palatului. Solist - violoncelistul Daniel Müller-Schott (2 septembrie 2021). Antonin Dvoűák - Concertul în si bemol minor, op.104 pentru violoncel și orchestră, Johannes Brahms - Simfonia nr. 2 op. 73 în re major.


Joi, 18 noiembrie 2021

Concertul susținut de Filarmonica Della Scala dirijată de Andrés Orozco-Estrada la Sala Mare a PalatuluiSolist - violonistul Julian Rachlin (3 septembrie 2021). George Enescu - Suita nr. 1 op. 9 în Do major pentru orchestră, Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 3 KV 216 în Sol major pentru vioară și orchestră, Antonin Dvorak - Simfonia nr. 9 op. 95 în mi minor "Din lumea nouă".
Jeanine Costache