Agenda de concert Înapoi

Evenimente caritabile în Festivalul Național de Teatru 2018

Publicat: luni, 15 Octombrie 2018 , ora 13.40

Și în acest an, Festivalul Național de Teatru propune iubitorilor artelor spectacolului câteva evenimente speciale, susținute de mari artiști români, fondurile adunate din vânzarea biletelor urmând a fi direcționate în regim caritabil către campaniile umanitare "Artiștii pentru Artiști" și "Dăruiește Viață - construirea primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România".

Astfel, melomanii sunt invitați la un Concert extraordinar susținut de Orchestra KamerArt, sub bagheta maestrului Horia Andreescu, care va avea loc joi, 26 octombrie de la ora 18:00, la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României.

KamerArt Orchestra este un ansamblu cameral ce îi are în componență pe unii dintre cei mai talentați tineri instrumentiști români. Valoarea tinerilor muzicieni este susținută și de cele peste 300 de premii naționale și internaționale obținute de membrii orchestrei. Aceștia au colaborat cu orchestre precum Royal Concertgebouw Orchestra, Orchestra Națională Radio, Ansamblul Violoncellissimo, Orchestra Camerata Regală sau Kamerata Stradivarius, marea majoritate fiind membri ai Orchestrei Române de Tineret. Tinerii muzicieni au avut numeroase concerte și turnee, au cântat pe scene reprezentative din România, Germania, Austria, Franța, Italia, Spania, China sau Singapore.

Prin acest concert, Festivalul Național de Teatru susține, pentru al doilea an consecutiv, "Dăruiește Viață" & "Bursa de fericire" și sprijină campania de strângere de fonduri pentru construirea primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România. Turnarea fundației a început în luna iunie a acestui an, în curtea Spitalului "Marie Curie" din București, iar campania de strângere de fonduri continuă, Asociația "Dăruiește Viață" propunându-și să mobilizeze major societatea civilă pentru a realiza cel mai ambițios proiect de responsabilitate socială. Spitalul "Dăruiește Viață" va avea o suprafață de 12.000 mp și va include, pe lângă compartimentele de oncologie și radioterapie, un bloc operator modern, secții de terapie intensivă, chirurgie și neurochirurgie.

Asociația "Dăruiește Viață" se dedică cu precădere identificării de soluții care să crească șansele la viață ale bolnavilor de cancer din România. Pe lângă proiectul major derulat, activitatea asociației se concentrează asupra modernizării și dotării clinicilor din întreaga țară, în special a secțiilor de oncologie, astfel încât, un număr cât mai mare de pacienți să poată beneficia de tratament la standarde europene, pentru că șansele lor de vindecare să crească.

Un alt eveniment propus iubitorilor muzicii este cel intitulat MEMORABILIA - un Concert-lansare susținut de Nicu Alifantis alături de trupa FragileBand, care face parte din seria Theatre Music Collection dedicată celor 45 de ani de activitate a artistului. Evenimentul va avea loc în Sala Liviu Ciulei a Teatrului "L.S. Bulandra" (Bd. Schitu Măgureanu nr.1), în data de 26 octombrie 2018, de la ora 20:00. Prin organizarea acestui concert, Festivalul Național de Teatru susține Campania Națională "Artiștii pentru Artiști" - inițiat de UNITER în anul 2002 cu scopul sensibilizării opiniei publice în vederea strângerii de fonduri pentru artiștii vârstnici cu probleme de existență și sănătate din întreaga țară.

"Memorabilia e un spectacol plăpând, gingaș, firav, delicat, în care am pus laolaltă instrumentele vii, acustice, vibrând cu emoție, aidoma fibrelor pline de viață din care au fost zămislite, cu poezia ce erupe cu delicatețe sau cu vigoare născând sentimente, iubiri, trăiri, patimi, întâlniri, despărțiri, aidoma existenței noastre. Ce-a ieșit din această alchimie? Muzica muzicilor de teatru, o adiere, o mângâiere, un elixir al vieții, care, sper din tot sufletul, să vă bucure." Nicu Alifantis

Ediția cu numărul 28 a Festivalului Național de Teatru va găzdui, pentru a patra oară, o inițiativă de succes, lansată în 2014. licitația "DĂRUIND, VEI DOBÂNDI / FNT - un gând de recunoștință pentru artiști". Preocupat în aceeași măsură de valoare și de soarta oamenilor care pun în valoare actul artistic, Festivalul Național de Teatru organizează împreună cu Casa de licitații Artmark o licitație caritabilă în care peste 80 de obiecte de artă, obiecte personale sau artefacte-mărturii ale activității teatrale, au fost oferite de către artiști de seamă ai momentului spre a fi supuse unei licitații publice.

Aceasta se va desfășura luni, 29 octombrie, începând cu ora 17:00 și va fi deschisă atât celor ce vor fi prezenți la sediul Galeriilor Artmark din Palatul Cesianu-Racoviță (Str. C.A. Rosetti, nr. 5), cât și on-line, prin programul ARTMARK LIVE - o platformă de licitare în timp real prin Internet, care vă permite să licitați de la distanță într-un mod sigur, comod și discret. Sumele strânse din vânzarea acestor obiecte vor fi donate programului UNITER - Campania Națională "Artiștii pentru artiști".

Campania este un program anual constant al UNITER, cu derulare continuă, care a fost instituit nu numai ca resort financiar, ci mai ales ca stimulator al solidarității artistice și ca semnal pentru publicul de teatru și pentru autorități.

Aflată în cel de-al zecelea an de existență, Casa de licitații Artmark este liderul pieței de artă din România (cu peste 35.000 de opere de artă și obiecte de colecție, ceea ce reprezintă aproximativ 80% din vânzările la nivel național).

Obiectele donate pot fi văzute pe site-ul www.fnt.ro

https://fnt.ro/2018/obiecte-de-arta-de-la-licitatia-daruind-vei-dobandi-maria-sarbu/

Vă așteptăm în Festival!