ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.50 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

EMINESCIANA 2.0 - o nouă propunere online

Publicat: marți, 19 Ianuarie 2021 , ora 0.00
Din 15 până în 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga derulează seria de evenimente muzicale și literare „Eminesciana 2.0”, prezentate online, denumire ilustrativă pentru împletirea dintre tradiție și modernitate pe care o propune. 
Nu pierdeți, dintr-o perspectivă cinematografică modernă și complexă, texte din lirica eminesciană îmbinate cu muzică aparținând marilor compozitori români. Versurile sunt aduse la viață de figuri importante ale scenei dramatice românești, care se vor alătura celor doi tineri muzicieni: Maia Morgenstern, Gheorghe Visu, Cristina Deleanu, Eugen Cristea și Simona Vintilă vor recita nu numai în limba română, ci și în franceză, germană și ebraică. Lor li se alătură producătorul și omul de televiziune britanic Charlie Ottley cu o inedită variantă în limba engleză a poemului „Ce te legeni?”. 
Următorul videoclip din seria celor șase va fi difuzat în această seară, de la ora 20,00, pe paginile de Facebook ale protagoniștilor proiectului, dar și pe cea a postului Radio România Muzical.
Ioana Marghita