ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Educația nonformală prin tehnici muzicale și teatrale cu Radio România Cultural

Publicat: miercuri, 3 Decembrie 2014 , ora 12.42
Miercuri, 3 decembrie 2014, elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială Ferdinand I, sectorul 2 au încheiat programul "Ora de educație teatrală" la care au participat pe parcursul lunii noiembrie. Împreună cu învătătoarea lor, doamna Simona Spirescu, cu regizorul Mihai Lungeanu, alături de realizatorii Mirela Nicolae și Răzvan Dolea, aceștia au desenat, au scris și spus povești pe baza înregistrărilor radiofonice puse la dispoziția școlii de către Centrul Cultutral Media al Radio România. Programul continuă la Școala Ferinand I și în luna decembrie. La el vor lua parte școlarii clasei a III-a A.

"Ora de educație muzicală" din această săptămână are loc la Liceul Teoretic Bulgar "Hristo Botev" din sectorul 1. Joi, 4 decembrie 2014, realizatorii proiectului, Mirela Nicolae și Cristian Marica împreună cu invitaul lor, saxofonistul Cristian Soleanu, solist instrumentist la Orchestra Națională Radio le vor vorbi celor 25 de elevi de clasa a IX-a, consiliați de prof. Cristina Spiridon, despre importanța limbajului universal al muzicii. Cunoscutul saxofonist Cristian Soleanu le-a pregătit copiilor jocuri interactive și multă muzică bună.

Două reportaje despre orele de educație muzicală și teatrală din această săptămână la Școala Gimnazială Ferdinand I și Liceul Teoretic Bulgar "Hristo Botev" veți putea asculta în emisiunea iClasă de sâmbătă, 6 decembrie, de la ora 9.00.

Cristian Soleanu a studiat la clasa de clarinet a Liceului de Muzică "George Enescu" din capitală. Debutul festivalier a avut loc la Brașov, ca membru ai formației studențești "Academic Jazz Group", la începutul anilor '90. A absolvit Conservatorul de Muzică "Ciprian Porumbescu" din București și din 1991 este component al Big band-ului Radio și solist la Orchestra Națională Radio. Este doctor în muzică. Cristian Soleanu a cântat și înregistrat alături de mari artiști români și străini: Mircea Tiberian, Decebal Badila, Burton Greene,Dusko Goykovich, Aura Urziceanu, Shirley Basie, Alex Harding, Dan Mandrila, Garbis Dedeian, Eugen Nichiteanu.

"Ora de educație muzicală" este un proiect care se adresează elevilor care nu studiază la liceele sau școlile de profil. Este un dialog sincer și deschis între realizatorii Radio România Cultural și artiștii instrumentiști ai Orchestrelor și Corurilor Radio.

Proiectul dorește să le transmită copiilor și adolescenților din școlile bucureștene valoarea perenă a muzicii care promovează toleranța, înțelegerea și comunicarea între oameni.

"Ora de educație teatrală" folosește tehnici de comunicare din arta teatrului și din profesia de jurnalist pentru a-i ajuta pe copii să-și dezvolte capacitățile de relaționare și toleranță.

În acest an școlar, proiectele "Ora de educație teatrală" și "Ora de educație muzicală" sunt realizate de Centrul Cultural Media prin Radio România Cultural cu sprijinul Orchestrelor și Corurilor Radio, al Redacției Teatru Radiofonic, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar General al Municipiului București, Editura Nomina și Teatrul "C.I. Nottara".