Se întâmplă la Radio România Înapoi

Editura Casa Radio la Festivalul Internațional George Enescu

Publicat: vineri, 25 August 2023 , ora 15.30

Toamna culturală a acestui an are ca protagonist absolut Festivalul Internațional George Enescu - ediția a 26-a. O ediție cu tema Generozitatea prin muzică, o ediție ce-l are ca Director artistic pe consacratul dirijor român Cristian Măcelaru, o ediție cu un program ce include peste 3.500 dintre cei mai renumiți artiști ai lumii, peste 40 de orchestre din 16 țări, lucrări de operă în primă audiție și concerte educative pentru copii.

Ca și la celelalte ediții, în perioada de desfășurare a festivalului, 27 august - 24 septembrie, Editura Casa Radio va fi prezentă prin standurile sale de la Sala Palatului, Ateneul Român și Sala Radio din București, cu produsele sale oferite publicului meloman.

Multe dintre albumele Editurii Casa Radio aduc în prim-plan artiști și ansambluri prezente în edițiile Festivalului Enescu, precum dirijorii Cristian Măcelaru, Cristian Mandeal, violoncelistul Andrei Ioniță, violonista Ioana Cristina Goicea, pianistul Florian Mitrea sau Orchestra Națională Radio. Iar aceste albume vor fi aduse în fața publicului și în cadrul privilegiat al unor sesiuni de autografe oferite de muzicieni la finalul concertelor în care vor evolua.

Sesiunile de autografe se vor desfășura astfel: dirijorul Cristian Măcelaru - Sala Palatului, 27 august; violoncelistul Andrei Ioniță - Sala Palatului, 4 septembrie; violonista Ioana Cristina Goicea - Sala Radio, 16 septembrie; pianistul Florian Mitrea - Sala Radio, 17 septembrie; dirijorul Cristian Mandeal - Sala Palatului, 19 septembrie.

Totodată, Editura Casa Radio pregătește o serie de titluri muzicale ce vor apărea pe piață chiar în perioada de desfășurare a Festivalului, albume care se vor bucura, cu siguranță, de aprecierea unanimă, prin calitatea conținutului și a artiștilor de înalt nivel artistic prezentați: Cvartetul Voces - Enescu, Bartók, Bentoiu, un compact-disc aniversar cu ocazia împlinirii a 50 de ani de activitate a reputatului ansamblu cameral, George Enescu. Ioana Cristina Goicea - vioară, Andrei Ioniță - violoncel, Daria Tudor - pian, un album cuprinzând trei importante creații camerale enesciene, înregistrări speciale realizate de artiști anul trecut la Sala Radio. De asemenea, Alexandru Tomescu, Sînziana Mircea - Beethoven, Brahms, Enescu, album ce imortalizează recitalul susținut de violonistul Alexandru Tomescu, apreciatul solist Radio România, împreună cu pianista Sînziana Mircea la Sala Radio, în noiembrie 2017, un spectacol în care artiștii au prezentat lucrări-reper semnate Beethoven, Brahms și Enescu.

Detalii despre albume și sesiunile de autografe, la www.edituracasaradio.ro și pe pagina de facebook a Editurii Casa Radio.