ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Editura Casa Radio la Bookfest 2015: luna mai sub semnul excelenței

Publicat: miercuri, 20 Mai 2015 , ora 13.38

Între 20 și 24 mai, la standul Editurii Casa Radio de la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2015, vă așteaptă, în colecțiile deja consacrate, care pun în valoare mari voci ale culturii române, noi apariții dedicate sărbătorilor lunii mai din acest an: primul 10 mai redevenit sărbătoare națională, laurii Galei Bun de Tipar, 120 de ani de la nașterea poetului Lucian Blaga.

Vă propunem așadar întâlniri așezate sub semnul excelenței. Editura Casa Radio vă invită să vă îndreptați atenția către istoria recentă, prin volumul intitulat 10 Mai. Casa Regală a României în cronici radiofonice (1930-1944). Albumul (carte cu CD inclus) reprezintă o culegere de documente inedite din colecțiile Societății Române de Radiodifuziune, reunite și îngrijite de Serviciul Patrimoniu Cultural și Arhive Radio România. Pe CD se află înregistrări cu valoare documentară excepțională.

Cea mai bună carte netipărită - categoria Audiobook de la cea de-a patra ediție a Galei Industriei de Carte din România Bun de Tipar vă așteptă s-o redescoperiți la Bookfest: Scrisoare deschisă sau Nu mă mai așteptați la ore mici de Mariana Marin. Apărut în Colecția Biblioteca de Poezie Românească, acest album dă voce unei mari scriitoare, Mariana Marin, poetă reprezentativă a generației '80 care a părăsit de timpuriu scena poeziei, dar nu și raftul întâi al literaturii române. Între 1991-2002, a înregistrat pentru posteritate 27 de poeme, aflate în Fonoteca Radio România, cărora li se adaugă poemul Patru fără un sfert de Virgil Mazilescu, în aceeași rostire impresionantă a poetei. Volumul reprezintă un eveniment editorial și datorită întâlnirii colegilor de generație: în loc de postfață se regăsesc mărturii de Romulus Bucur, Mircea Cărtărescu, Bogdan Ghiu, Florin Iaru și Ion Bogdan Lefter. Criticul literar Nicolae Manolescu semnează cuvântul-înainte, iar ilustrațiile îi aparțin artistului unei întregi generații: Tudor Jebeleanu.

Poemele lui Lucian Blaga, în rostirea autorului, au fost publicate într-un audiobook, aflat acum la a treia ediție: Poeții. 49 de poeme și 12 tălmăciri din literatura universală alese și rostite de Lucian Blaga în 1960 și 1954. Albumul se bucură de această dată de o nouă concepție grafică, precum și de un nou aparat critic și o prefață semnată de Dinu Flămând.

Așa cum știți deja, la Editura Casa Radio "marile voci dau cortina la o parte!", fie că sunt marii poeți care îți citesc: Bacovia, Arghezi, Gellu Naum, Șerban Foarță... în colecția Biblioteca de Poezie Românească, fie că sunt vocile de aur ale Teatrului Radiofonic…

Și niciodată nu-i uităm pe cei mai tineri și mai ascultători/cititori: colecția de CD-uri Noapte bună, copii! le aduce povești și povestiri românești, iar colecția Radio-Prichindel (bandă desenată și CD) vine cu mici mari eroi ca Neghiniță, Harap-Alb, Nică fără frică, Motanul încălțat...

Salonul Internațional de Carte Bookfest, aflat la a X-a ediție, are loc în perioada 20-24 mai, în pavilioanele C1, C2, C4, C5 din Complexul Expozițional Romexpo, București. Ne găsiți în Pavilionul C2, standul B11.

Detalii pe www.edituracasaradio.ro.