Cronici Înapoi

Ecouri ale Festivalului Internațional 'Tinere Talente' de la Râmnicu Vâlcea

Publicat: marți, 23 Mai 2017 , ora 15.43

Festivalul Internațional "Tinere Talente" de la Râmnicu Vâlcea s-a încheiat aseară cu un concert al studenților intitulat "Vibrația artei" și prezentat de prof.dr. Lavinia Coman, critic și muzicolog care a evidențiat în primul rând trăsăturile de caracter ale fiecărui tânăr interpret, dar a oferit și câteva date biografice ale acestora.

Pianistul Florin Mantale, în prezent student în anul II la Conservatorul Internațional de Muzică de la Maastrich, Olanda ne-a prezentat Concertul nr.9 în Mi bemol major, K. 271 de W. A. Mozart executat cu foarte multă grijă dar probabil cele trei servicii pe care le are pentru a se întreține nu i-au permis să pătrundă în profunzime această partitură de un dramatism copleșitor.

Iulia Cazacu, studentă în anul III la Universitatea Națională de Muzică din București, ne-a delectat cu Tzigane de Maurice Ravel și a reușit să redea tocmai umorul și ironia de dincolo de sunete care fac deliciul acestei lucrări, fiind apreciată de public pentru jocul de nuanțe realizat.

A urmat un duo plin de farmec, soprana Amaia Arrieta Vargas din Spania și tenorul Paul Lungu de la Universitatea Națională de Muzică din București, care i-au întruchipat pe Nemorino și Adina, dar au interpretat și separat arii din opere, susținuți de Orchestra Filarmonicii "Ion Dumitrescu" și neobositul maestru Florin Totan.

Laura Ana Mânzat