Cronici Înapoi

Duelul viorilor la Londra

Publicat: vineri, 23 Ianuarie 2015 , ora 9.06

Protagoniștii turneului Duelul viorilor, Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru, au concertat aseară, 22 ianuarie 2015, la Londra, în deschiderea unui program dedicat lui George Enescu.


Pe scena de concert londoneză, cei doi violoniști au cântat pentru prima dată în această formulă, Liviu Prunaru cu a sa vioară Stradivarius, iar Gabriel Croitoru cu celebra vioară Guarneri.

Concertul muzicienilor români la Londra vine după ce în țară s-a încheiat de curând a patra ediție a turneului de succes Duelul viorilor, organizat de Centrul Cultural Media Radio România și Asociația Culturală Accendo.Violonistul Liviu Prunaru ne-a transmis imediat după concert:


"Eu, după ce am terminat concertul și a trebuit să anunț bisul, am vorbit românește. Așa că, vă dați seama, m-am simțit exact ca acasă. Așa de bine și de frumos ne-au primit, încât, pur și simplu, ne-am simțit pe o scenă din țară. Extraordinar de frumos! A fost o seară frumoasă, cel puțin din partea noastră. Ne-au cerut două bisuri. Concertul i-a plăcut foarte mult și publicului de aici. Suntem deja la a patra ediție și cred că e momentul să se vadă și în afară un pic nu numai aceste două viori extraordinare, ci și niște români destul de răsăriți. Cred că este momentul să începem să facem acest duel și-n afara țării."
Georgiana Petrache