Se întâmplă la Radio România Înapoi

Dragobetele sărută fetele - concert folcloric dedicat zilei îndrăgostiților

Publicat: vineri, 16 Februarie 2024 , ora 9.37
Duminică, 18 februarie (de la ora 17:00), sunteți invitați la Sala Radio la concertul anual devenit o tradiție pe scena bucureșteană - Dragobetele sărută fetele.

Evenimentul folcloric prezentat în fiecare an în luna februarie de Orchestra de Muzică Populară Radio, sub bagheta dirijorului Adrian Grigoraș, va fi susținut de tineri artiști, deja cunoscuți ai scenei folclorice românești: Emilia Dorobanțu, Valentin Sanfira, Loredana Streche, Florin Boita, Narcisa Băleanu, Paul Ananie, Andra Matei, Ilie Caraș, Ștefania Narenji, Daniel Turică, Georgiana Aurică, Gabriel Lungu. Va participa și ansamblul de dansuri Cununa Carpaților al Centrului Național de Artă Tinerimea Română. Concertul va fi prezentat de Miruna Ionescu și Georgel Nucă.

Marcată pe 24 februarie, în aceeași perioada a anului ca Valentine's Day, versiunea importată din Europa de Vest a zilei îndrăgostiților, sărbătoarea autohtonă dedicată dragostei este, la bază, strâns legată de venirea primăverii, de fertilitate și de renașterea naturii.

Numeroasele legende și tradiții legate de sărbătoarea iubirii la români se pierd în negura timpului. Miturile diverse legate de personajul Dragobete în sine îl fac să fie în imaginația populară o ființă inedită, parte omenească și parte îngerească, un june frumos și nemuritor, considerat în multe vechi legende românești ca fiu al Babei Dochia.

Spectacolul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a postului Radio România Antena Satelor.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021.314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro - secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online - pe entertix.ro și myticket.ro, dar și în librăriile Cărturești.