Agenda de concert Înapoi

Două săptămâni cu Christian Badea, la Filarmonica 'George Enescu'

Publicat: luni, 16 Aprilie 2018 , ora 13.52
Maestrul Christian Badea, artist român de faimă internațională, are o impresionantă carieră pe scenele celor mai prestigioase săli de concerte și opere din Europa, America de Nord, Asia și Australia. Dirijor principal al Filarmonicii "George Enescu" din 2012, Christian Badea revine la București cu două concerte excepționale, programate consecutiv pe 19, 20 și, respectiv, pe 26 , 27 aprilie 2018.

"În prima săptămână, pe 19 și 20 aprilie, publicul poate asculta două mari lucrări, Imperialul de Beethoven - unul din cele mai importante concerte pentru pian, și Simfonia nr. 2 de Rahmaninov - o altă capodoperă a stilului romantic, foarte îndragită. Solistă va fi pianista Luiza Borac", apreciază dirijorul Christian Badea.

Pe 26 și pe 27 aprilie, programul Orchestrei simfonice a Filarmonicii "George Enescu" va fi alcătuit din lucrări semnate de Joseph Haydn - Te Deum pentru Maria Tereza, de Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în mi bemol major, pentru corn și orchestră, KV 495, și de Richard Strauss - Simfonia Alpilor. Solist va fi Martin Owen, cornist recunoscut pe plan internațional, iar Corul Filarmonicii "George Enescu" va fi condus de Iosif Ion Prunner.

"Concertul nr. 4 pentru corn și orchestră este probabil cel mai frumos concert a lui Mozart pentru acest instrument. Avem norocul de a colabora cu unul din cei mai importanți muzicieni ai momentului, cornistul britanic Martin Owen, fost solist al Filarmonicii din Berlin, de mulți ani șef de partidă la Orchestra Simfonică BBC din Londra și profesor de corn la Royal Academy din Londra. A venit de mai multe ori în România, a mai cântat ca solist cu Filarmonica "George Enescu" Concertul nr. 1 pentru corn de Richard Strauss, am colaborat și în proiectele Fundației Române pentru Excelență în Muzică. În partea a doua a concertului din 26 și 27 aprilie vom avea, Simfonia Alpilor de Richard Strauss, o lucrare dificilă, complexă, însă lirică și dramatică în același timp, interpretată de o orchestră foarte mare. La Simfonia Alpilor, solistul Martin Owen se va alătura Orchestrei Filarmonicii și va cânta ca șef de partidă în orchestră", subliniază Christian Badea.

Concert simfonic
Joi, 19 si Vineri, 20 Aprilie 2018, 19:00 - 21:00
Sala mare

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor: Christian Badea
Solistă: Luiza Borac

Program:

 • Ludwig van Beethoven
  Concertul nr. 5, în mi bemol major, pentru pian și orchestră, op. 73
 • Serghei Rahmaninov
  Simfonia nr. 2, în mi minor, op. 27

Concert simfonic
Joi, 26 și Vineri, 27 Aprilie 2018, 19:00 - 21:00
Sala mare

Orchestra simfonică și Corul Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor: Christian Badea

Program:

 • Joseph Haydn
  Te Deum pentru Maria Tereza
 • Wolfgang Amadeus Mozart
  Concertul nr. 4, în mi bemol major, pentru corn și orchestră, KV 495
  Solist: Martin Owen
 • Richard Strauss
  Simfonia Alpilor

Dirijorul corului: Iosif Ion Prunner