Agenda de concert Înapoi

Două evenimente muzicale la Filarmonica ”Oltenia” Craiova

Publicat: marți, 31 Ianuarie 2023 , ora 9.40

Filarmonica OLTENIA Craiova invită publicul la două evenimente muzicale cu participarea pianistului italian ANTONIO DI CRISTOFANO care va oferi un recital cu program preponderent clasic-romantic - miercuri, 1 februarie, ora 19:00.

Vineri, 3 februarie, tot de la ora 19:00 - alături de Orchestra Simfonică dirijată de KIM JAE-HA (Coreea de Sud) - ANTONIO DI CRISTOFANO va interpreta Concertul nr. 20 pentru pian de MOZART prefațat de uvertura operei Nunta lui Figaro. Seara se va încheia cu Simfonia nr. 4, "Italiana", compusă de Felix Mendelssohn-Bartholdy în timpul unei călătorii în Italia.


KIM JAE-HA - dirijor

Născut la Seoul în 1997, Kim Jae-ha a dirijat cu succes în perioada de vârf a pandemiei uvertura lui Debussy din "L'après- midi d'un faune" la "Summer:Yeoreum 2021". Apoi, a participat la Festivalul Internațional al Orchestrei de la Jeju, ulterior dirijând în Europa uvertura operei Oberon și Simfonia nr. 3 de Beethoven cu Orchestra Filarmonicii Bulgare Bratzza iar Simfonia nr. 40 - Mozart și Simfonia nr. 3 - Beethoven cu Filarmonica din Pitești.

A primit recenzii favorabile și a fost apreciat drept "cel mai căutat dirijor din tânăra generație". La destinația finală a turneului său, Chișinău (Moldova), a dirijat uvertura Voievodul țiganilor de Johann Strauss-fiul, concert de arii Mozart și Concertul pentru vioară - Brahms. Familiile coreene care s-au refugiat chiar înainte de războiul din Ucraina au audiat concertul, tânărul dirijor Kim Jae-ha având prilejul de a aprecia modul în care muzica poate aduce echilibru și speranță în viața oamenilor.


ANTONIO DI CRISTOFANO - pianist

Antonio Di Cristofano și-a finalizat studiile de pian în 1986, la Conservatorul ".Cherubini" din Florența, sub îndrumarea lui Bacchelli. A cântat ca solist cu numeroase orchestre din Europa, America de Nord, Asia și Africa. A înregistrat CD-uri la casele discografice Velut Luna și Millenium, albumul cel mai recent intitulându-se Encores. În 2006 și 2007 a debutat la Carnegie Hall - New York și la Konzerthaus și Golden Hall MusikVerein din Viena.

Antonio Di Cristofano este adesea invitat în juriu la competiții internaționale de pian să predea în diverse instituții muzicale. A primit de trei ori bursa Paul Harrys din partea Rotary Club. Este profesor invitat la Conservatorul din Xiamen din China și la Academia de vară Orpheus din Viena. În 2018 a primit "Premiul Grifone d'Oro" din partea orașului Grosseto.


Biletele se achiziționează online accesând link-ul de mai jos:

https://www.entertix.ro/evenimente/14744/recital-de-pian-1-februarie-2023-filarmonica-oltenia-craiova.html

https://www.entertix.ro/evenimente/14418/concert-simfonic-3-februarie-2023-filarmonica-oltenia-craiova.html

De asemenea, biletele se procură de la agenția din Calea Unirii 16, luni-vineri, orele 10:00-18:00.

Detalii se obțin la numărul de telefon 0251 414 698.

Prețuri bilete: 50/40 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)