Agenda de concert Înapoi

DON QUIJOTE pe scena Operei Comice pentru Copii

Publicat: luni, 10 Februarie 2014 , ora 11.34

Ați auzit de eroul hispanic care într-o bună zi s-a hotărât să plece la drum ca să reînvie idealurile pierdute ale cavalerismului, l-a luat drept ajutor de drum pe Sancho Panza și s-a luptat cu morile de vânt visând la iubirea platonică pentru Dulcineea? Ei bine, legendarul DON QUIJOTE, personaj central al romanului votat în anul 2002 de o sută de scriitori din 54 de țări ale lumii ca fiind cea mai bună carte scrisă vreodată, poposește în luna februarie pe scena OPEREI COMICE PENTRU COPII!

Celebrul roman spaniol semnat de Miguel de Cervantes Saavedra a fost transformat într-un balet a cărui muzică plină de viață, cu ritm de castaniete ce evocă evantaie și fuste cu volane colorate, a fost concepută de compozitorul austriac Ludwig Minkus. Aventurile pline de umor ale exoticului personaj DON QUIJOTE vă așteaptă în zilele de luni (10, 17, 24 februarie) și de marți (11, 18, 25 februarie), de la orele 11.00 și 13.00 (două reprezentații în aceeași zi).

Spectacolul de balet de pe scena OPEREI COMICE PENTRU COPII poartă semnătură regizorală și coregrafică a lui MIHAI BABUȘKA, artist a cărui carieră a fost puternic marcată de activitatea sa ca balerin, coregraf sau director al companiei de balet în cadrul Operei Naționale București și care a dansat în toate rolurile majore ale baletului clasic pe scene din țară și străinătate, dedicându-se ulterior coregrafiei.

Scenografia este realizată de VIORICA PETROVICI, asistent de coregrafie este CĂTĂLIN CARACAȘ, iar în distribuție îi veți aplauda pe balerinii OPEREI COMICE PENTRU COPII: Theodora Munteanu, Andreea Soare, Alexandra Corneanu, Alis Gheorghe, Claudia Iagăr, Sabina Chirilă, Mihai Pricope, Andy Ardeleanu, Daniel Manea, Ionuț Birjovanu, Octavian Iuga, Andrei Dogaru.


Pentru mai multe detalii despre producțiile OPEREI COMICE PENTRU COPII, vă invităm să consultați site-ul operacomica.ro. Sediul nostru este situat în Calea Giulești, nr. 16, sector 6, București.

Pentru rezervarea biletelor, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 021/319.28.19, de luni până vineri între orele 9.00 - 16.00. Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, pe baza rezervării anterioare sau în limita locurilor disponibile, cu o oră înainte de începerea spectacolului.