Evenimentele săptămânii Înapoi

'Don Giovanni' - în direct de la Metropolitan Opera - sâmbătă, 21 februarie 2015

Publicat: vineri, 13 Februarie 2015 , ora 14.36
Seria transmisiunilor directe de la Metropolitan Opera din New York continuă săptămâna aceasta la Radio România Muzical. Luminița Arvunescu vă propune să urmăriți sub genericul "Serii de operă" - "Don Giovanni" - spectacolul atât de îndrăgit ce poartă semnătura lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Vorbim de o operă care se încadrează în primele 10 cele mai intepretate spectacole din lume, la momentul actual, o bună șansă de a-l urmări din nou la pupitru pe Alan Gilbert, directorul muzical al Filarmonicii din New York.

"Într-un mod absolut genial", afirmă regizorul Anda Tăbăcaru Hogea, "… Wolfgang Amadeus Mozart și Lorenzo da Ponte reunesc în opera <<Don Giovanni>> drama, comedia și fantasticul, cei doi creatori realizând în plin clasicism un spectacol total, de o complexitate și o substanță deopotrivă shakespeariană și wagneriană. Don Giovanni trăiește clipa în mod excesiv și într-o totală libertate de expresie: de la violență erotică la tandrețe fermecătoare, de la umor spontan la cinism demonic. Fiecare scenă și fiecare arie a sa este o degajare de energie fantastică ce depășește zona realului."

Peter Mattei îl va întruchipa pe "Don Giovanni", urmând ca Luca Pisaroni (Leporello), Elza van den Heever (Donna Anna), Dmitry Korchak (Don Ottavio) și Emma Bell (Donna Elvira) să completeze distribuția spectacolului condus de Alan Gilbert.

"Don Giovanni" de Mozart, în direct de pe scena unuia dintre cele mai importante teatre de operă ale lumii - Metropolitan din New York, sâmbătă 21 februarie, începând de la ora 19:30, la Radio România Muzical.

Lucian Haralambie